Η Adobe σκοτώνει το Fireworks CS6, το Flash είναι επίσημα άχρηστο

by Stefanos Kofopoulos • On 07-05-2013 • AT 11:24 am • 7 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Η Adobe σκοτώνει το Fireworks CS6, το Flash είναι επίσημα άχρηστο

Η Adobe αποφάσισε να σκοτώσει το Fireworks CS6 άμεσα. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την ανάπτυξη της εφαρμογής αλλά θα συνεχίσει να την πουλάει μέσα από το νέο Creative Cloud.

Για όσους στηρίζουν την δουλειά τους πάνω στο Fireworks CS6 τα νέα άσχημα. Η Adobe το γνωρίζει πολύ καλά και ξεκαθαρίζει ότι παρότι η ανάπτυξη του Fireworks θα σταματήσει, η εταιρεία θα αναβαθμίζει την εφαρμογή για να υποστηρίζει την νέα έκδοση του OS X για Mac και την νέα έκδοση των Windows 8.1 Blue. Μέχρι εκεί όμως θα φτάσει η εξέλιξη του Fireworks CS6, που θα παραμείνει σε κατάσταση συντήρησης με περιοδικές αναβαθμίσεις για θέματα ασφαλείας. Μην περιμένετε νέα χαρακτηριστικά, ούτε βελτιώσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Adobe, πολλά από τα χαρακτηριστικά του Fireworks CS6 βρίσκονται ήδη και σε άλλες εφαρμογές όπως το Photoshop CC, Dreamweaver CC, Flash Professional CC, Edge Animate CC που πλέον αποτελούν μέρος του συνδρομητικού Creative Cloud. Δεν υπάρχει λόγος για υποστήριξη του Fireworks όταν η δουλειά γίνεται με το Photoshop ή το Dreamweaver.

“We understand that Fireworks has one of the most passionate communities on the web, and that this change will be difficult to accept”

Με το Fireworks CS6 επίσημα νεκρό, η Adobe δηλώνει ξεκάθαρα ότι το μέλλον του Flash είναι μάλλον το παρελθόν. Οι δυνατότητες του quick prototyping για web apps και mobile apps έχουν μεταφερθεί πλέον στο Photoshop. Η χρήση του Flash για βίντεο βρίσκεται ήδη σε πτώση και με την διακοπή της ανάπτυξης του Fireworks CS6, το Flash για developers και μηχανικούς θα είναι πρακτικά άχρηστο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Το ότι σταματάει την εξέλιξή του δεν το κάνει άχρηστο. Ειδικά απο την μια μέρα στην άλλη! Αυτοί που το χρησιμοποιούσαν μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν στην υπάρχουσα μορφή του. Έτσι και αλλιώς γενικότερα στο software η πλειοψηφία και περισσότερο οι εταιρείες και οι επαγγελματίες δεν χρησιμοποιούν πάντα τις τελευταίες εκδόσεις αλλά αυτές που αγόρασαν και θα τις αλλάξουν όταν υπάρχει σημαντικός λόγος για να το κάνουν.

 2. Εχει ανακοινώσει επίσης, οτι σταματάει την εξελιξη των Creative suits, και περναει ολες τις εφαρμογες στο cloud, θα ονομαζεται creative cloud. Ολα αυτα τον Ιουνιο. Λιγο πολυ τελος η πειρατεία!

  • H πειρατεία είναι το κολπάκι της διάδοσης για φοιτητές και μη επαγγελματίες. Μη ξεχνάμε τη παλιά δήλωση της Microsoft αν είναι να αντιγράφουν κάποια προιόντα καλύτερα να είναι τα δικά μας. Πιστεύει κανείς αφελής ότι η Apple δεν έχει ψιλο-αφήσει να γίνει crack το ios; Οταν θα έρθει ο καιρός η εταιρεία ή ο επαγγελματίας θα λάβει τις απαραίτητες άδειες. Η Adobe δήλωσε ότι θα βγάλει και εκδόσεις για offline χρήση καθώς είναι αναγκασμένοι για πάρα πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων και λόγοι ασφαλείας ή επειδή δεν έχουν όλοι πρόσβαση στις εταιρείες στο διαδίκτυο. Υπάρχουν διάφορα άλλα ανταγωνιστικά προιόντα για το 90% του workflow για web content εκεί έξω, πολλά από τα οποία είναι δωρεάν.

   Adobe is ready to accommodate customers who may want to use Adobe’s cloud services, but are prohibited for various reasons — mainly government, educational, and enterprise customers who have security or workflow issues. “Along withlaunching all the new products we are also introducing a set of new buying programs for those types of customers. It allows government agencies, large enterprises, and educational institutions to get their hands on all of this new stuff, all the new tools in a ways that’s appropriate for them,” Morris says.

   Πηγή:
   http://bit.ly/15vWGSt

 3. Μακαρι το Flash να εξαφανιστεί. Είναι ένα απο τα χειρότερα software εκεί έξω. Για developers αλλα και χρήστες. Εδώ και 2 χρόνια ακούγοταν οτι η HTML5 θα αντικαταστήσει το άθλιο flash. Επιτέλους, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα.

 4. Γενικώς τo ξενέρωμα με τη νέα σουίτα της Adobe είναι άνευ προηγουμένου για μια στροφή για την οποία ούτε η τεχνολογία αλλά ούτε η αγορά είναι ιδιαίτερα έτοιμη. Το Flash δεν σταματά αντίθετα βγήκε νέα έκδοση CC απλώς έχει περάσει σε δεύτερη φάση καθώς μέρος του έχει μοιραστεί στο νέο Adobe Edge. Είναι δε ένα εξαιρετικό εργαλείο για mobile παιχνίδια με μηχανές όπως το Flixel αλλά κάνει και exprort πια σε html. Sorry αλλά μετά από δέκα χρόνια στο χώρο βρίσκω κάτι πολύ χειρότερο από το flash, τις ελληνικές εταιρείες δημιουργίας web content που διαχειρίστηκαν το flash με την ίδια αρπακολλατζίδικη νοοτροπία που ούτως ή άλλως κάνουν για όλα. Σοβαρό επαγγελματία δημιουργό flash σπανίως συναντά κανείς στην Ελλάδα.

  • Ακριβώς αυτό, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα επειδή υπάρχει overlap με άλλα apps, ειδικά σε μια περίοδο που το mobile web θέλει quick prototyping για smartphone και tablets αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να πιάνει. Να δούμε τις αντιδράσεις για το Creative Cloud. Σε όλα τα τα άλλα συμφωνώ

   • Δισδιάστατα mobile παιχνίδια προς το παρόν μόνο το flash μπορεί να φτιάξει από τα προγράμματα της Adobe. To δε Adobe Edge έχει το interactivity που είχε το flash όταν πρωτοξεκινούσε μέσω behaviours και μάλιστα δεν έχει καν τις καταπληκτικές μάσκες του flash ή το interactive video, δεν έχει μοντέλο πλήρους προγραμματιστικής γλώσσας στην κίνηση όπως το flash. Υπάρχει αλληλοκάλυψη εφαρμογών αλλά προς το παρόν δεν είναι επουδενί πλήρης. Και ακόμη κάτι, το Creative Suite, έχει πάρα πολλές νέες εφαρμογές (Edge Animate, Muse, Reflow, Inspect, Phonegap, Speedgrade) που κάνουν περίπου ό,τι έκαναν και οι προκάτοχοί τους και που η από την αρχή εκμάθησή τους μόνο παραγωγική δεν είναι και μάλιστα κάτω από το ανησυχητικό μοντέλο συνδρομής όπου το software δεν σου ανήκει παρά μόνο αν το πληρώνεις κάθε μήνα όπως το νερό ή το τηλέφωνο.

Top

Show Buttons
Hide Buttons