Το Flash πάει στο iPhone για apps

by Stefanos Kofopoulos • On 07-10-2009 • AT 5:46 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Computing Τεχνολογία

adobe flash button

Πραγματικά απορώ γιατί είναι τόσο σημαντικό νέο η χρήση Flash για δημιουργία iPhone apps. Ξέρουμε ήδη ότι και άλλες εταιρείες με πολύ πιο απλές λύσεις προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες και μάλιστα cross platform σε iPhone OS, Windows Mobile και Android OS. Μια ματιά στην MotherApp θα σας πείσει.

Αν κάτι έχει αξία στην προσπάθεια της Adobe να φέρει το Flash στα iPhone Apps (ξεχάστε το Flash στο Safari), είναι το τεράστιο οικοσύστημα web developers που έχει η Adobe. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος ξέρει να χρησιμοποιεί ActionScript 3 και ό,τι άλλο προσφέρει το Flash ως πλατφόρμα, θα μπορεί να γράψει την δική του iPhone / iPod touch εφαρμογή. Democratization της πρόσβασης στο App Store με λίγα λόγια και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που θα είναι δωρεάν σε όσους αγοράσουν ή αναβαθμιστούν στο Flash CS5.

Το πρόβλημα που ίσως προκύψει είναι η ίδια η Apple και ο τρόπος που θα διαχειριστεί τον επιπλέον φόρτο ελέγχου applications. Είναι γνωστά τα προβλήματα που είχαν προκύψει πριν από μήνες όπως και η προσωπική εμπλοκή του Phil Schiller για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Τώρα με κάτι παραπάνω από 85000 applications στο App Store και την Adobe έτοιμη να ανοίξει την πόρτα σε χιλιάδες νέους developers, το θέμα αποκτά ενδιαφέρον οικονομικής και όχι μόνο φύσης.

Ακολουθεί πρόσφατη παρουσίαση του Flash CS5. Έτσι για να ξέρουμε τι έρχεται.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι πρόγραμμα πρέπει να κατεβάσω στο iphone 3GS για να βλέπω online TV ?
    Ευχαριστώ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons