Η Apple χάνει ένα ακόμα μέλος της ομάδας του Siri

by Stefanos Kofopoulos • On 12-09-2012 • AT 3:54 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Apple χάνει ένα ακόμα μέλος της ομάδας του Siri

Εκτός Apple φαίνεται ότι είναι ένας από τους ιδρυτές του Siri. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloomberg, ο Adam Cheyer άφησε την Apple για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του και σε άλλα projects. Μετά την εξαγορά του Siri από την Apple ο Adam Cheyer είχε αναλάβει την θέση του vice president of engineering αλλά αυτή δεν είναι η σημαντική απώλεια. Η Apple μετράει πλέον διπλή απώλεια, αυτή του Cheyer αλλά και νωρίτερα του Dag Kittlaus, πρώην CEO του Siri που άφησε την Apple σχεδόν ένα χρόνο μετά την εξαγορά της εταιρείας του.

Απώλειες αυτού του είδους είναι αναμενόμενες σε τόσο μεγάλες συμφωνίες και εξαγορές εταιρειών. Η Apple σίγουρα είχε προβλέψει το γεγονός, αυτό που δημιουργεί ερωτηματικά είναι ότι τα δύο μεγαλοστελέχη ήταν ουσιαστικά η ιδρυτική ομάδα του Siri πριν την εξαγορά από την Apple.

Στο σημερινό iPhone 5 event, το νέο iOS 6 αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά της δυνατότητες του Siri και πιθανότατα να αφήσει παράθυρο ελπίδας στους developers για χρήση API από εφαρμογές εκτός Apple. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση του Adam Cheyer αλλά το γεγονός ότι η είδηση κυκλοφορεί λίγο πριν ένα τόσο σημαντικό event μάλλον επιβεβαιώνει ό,τι έχει συμβεί.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons