Η Acer παρουσιάζει το πρώτο tablet με λειτουργικό Chrome OS

by George Polyzos • On 30-03-2018 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Η Acer ανακοίνωσε το Acer Chromebook Tab 10, το πρώτο εκπαιδευτικό tablet που υποστηρίζει το λειτουργικό σύστημα Chrome της Google.

Το νέο Acer Chromebook Tab 10 είναι σχεδιασμένο για την εκπαίδευση των χρηστών του και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στην τάξη με σκοπό να ενισχύσει τη διαδικασία της μάθησης, προσφέροντας την ταχύτητα, την απλότητα και την ασφάλεια του Chrome OS.

Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στα μαθήματα και τις εφαρμογές τους σε μία καθαρή και φωτεινή QXGA IPS οθόνη αφής 9,7 ιντσών. Διαθέτοντας ανάλυση 2048 x 1536 pixels, με 264 pixels ανά ίντσα, η οθόνη προσφέρει στους μαθητές καθαρή προοπτική πάνω στα θέματα που μελετούν. Το λεπτό design επιτρέπει την εύκολη μεταφορά του Acer Chromebook Tab 10 για εκπαίδευση παντού. Παράλληλα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τους νεότερους μαθητές που παρά τα μικρά τους χέρια έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τη συσκευή κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Επιπλέον, το Acer Chromebook Tab 10 υποστηρίζει πλήρως το Google Play, επιτρέποντας σε δασκάλους και μαθητές την πρόσβαση σε εφαρμογές Android βοηθώντας τους να συνεργαστούν, να ανακαλύψουν και να εκπαιδευτούν.

Το μικρό του μέγεθος εξασφαλίζει ότι το Acer Chromebook Tab 10 χωράει με ευκολία σε ένα σακίδιο ή θρανίο, ενώ χάρη στο cobalt blue χρώμα του εντοπίζεται εύκολα. Το Acer Chromebook Tab 10 ζυγίζει μόλις 550 γραμμάρια και οι διαστάσεις του είναι 172.2 x 238.2 x 9.98 χιλιοστά.

Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Chrome OS να ξεχωρίζει

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν την μπροστινή HD webcam των 2 Megapixel καθώς και τα διπλά συνοδευτικά ηχεία για συνομιλίες μέσω των Google Hangouts. Η οπίσθια 5 Megapixel camera είναι ιδανική για φωτογραφίες και video. Με σκοπό να προσφέρει στους μαθητές επιπλέον τρόπους αλληλεπίδρασης με το Acer Chromebook Tab 10, η συσκευή εμπεριέχει το Wacom EMR stylus. Οι σπουδαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν με ακρίβεια τις εφαρμογές, να σχεδιάσουν, να κρατήσουν σημειώσεις και να απεικονίσουν τις ιδέες τους καθώς και να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Το Wacom EMR stylus ενσωματώνεται στο tablet για την ασφαλή αποθήκευσή του. Τέλος, δεν χρειάζεται μπαταρία και είναι ανθεκτικό στις πτώσεις. Επίσης, το Acer Chromebook Tab 10 παρέχει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας έως και 9 ώρες, αρκετές για χρήση καθ’ όλο το σχολικό ωράριο καθώς και για τις εργασίες στο σπίτι.

Εύκολη διαχείριση και ασφάλεια

Οι IT administrators μπορούν να χειριστούν το νέο Acer Chromebook Tab 10 το ίδιο εύκολα με οποιαδήποτε Chrome OS-based συσκευή. Μπορούν να κάνουν updates, να διαμορφώσουν εφαρμογές καθώς και να διαχειριστούν τις extensions και policies με την άδεια Chrome Education . Το Acer Chromebook Tab 10 μπορεί να μοιραστεί ανάμεσα στο σχολικό site και τα εργαστήρια καθώς το Chrome OS υποστηρίζει την είσοδο πολλαπλών χρηστών, επιτρέποντας στους μαθητές την εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες, τις εφαρμογές, τα projects, το Gmail και άλλα καθώς συνδέονται στον προσωπικό τους λογαριασμό. Ακόμα και στην περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή καταστραφεί, οι χρήστες δεν θα χάσουν τα δεδομένα τους. Η αποθήκευση στο Google Drive προστατεύει αρχεία και φωτογραφίες με ασφάλεια στο cloud και εξασφαλίζει ότι η πιο πρόσφατη έκδοση είναι πάντα διαθέσιμη. Τέλος, το Chrome OS κάνει αυτόματες αναβαθμίσεις και προστατεύει τους μαθητές από τις κακόβουλες online απειλές, όπως οι ιοί και τα malware.

Εξαιρετική απόδοση και θύρες

Το Acer Chromebook Tab 10 ανταποκρίνεται γρήγορα και μπορεί να τρέξει περισσότερες από μια εφαρμογές ταυτόχρονα, καθώς διαθέτει OP1 επεξεργαστή, οποίος ενσωματώνει επεξεργαστές dual-core Cortex A72 και quad-core Cortex-A53. Επιπλέον, περιλαμβάνει 4GB RAM και δυνατότητα 32GB on-board αποθήκευσης. Οι μαθητές θα παραμένουν συνεχώς συνδεδεμένοι στο δίκτυο του σχολείου χάρη στην αξιόπιστη και γρήγορη συνδεσιμότητα Wi-Fi με τεχνολογία 2×2 MIMO 802.11ac και να συνδέονται με οθόνες και άλλες συσκευές μέσω του Bluetooth 4.1. Το νέο Acer Chromebook Tab 10 περιλαμβάνει μία θύρα USB 3.1 Type-C Gen 1, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και άλλων, για τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα έως και 5Gbps και τη σύνδεση σε μία HD οθόνη. Τέλος, διαθέτει συνδυασμό ακουστικών/ ηχείου jack και έναν MicroSD card reader.

Σχεδιασμένη υποστήριξη Augmented Reality

Το Acer Chromebook Tab 10 θα υποστηρίζει το Augmented Reality στο μέλλον προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες μάθησης μέσω της Expeditions AR. Η Expeditions AR είναι μία AR technology της Google που χαρτογραφεί την τάξη και τοποθετεί διάφορα 3D αντικείμενα μέσα σε αυτή καθιστώντας πιο κατανοητή τη μελέτη μαθημάτων (π.χ. βιολογία, γεωγραφία, αστρονομία).

Το νέο Acer Chromebook Tab 10 (D651N) θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες τον Μάιο 2018.

[Δ.Τ. Acer]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons