Η Acer ανακοινώνει την υποστήριξη της Amazon Alexa από τα PCs της

by George Polyzos • On 28-01-2018 • AT 2:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Η Acer ανακοίνωσε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα υποστηρίζεται η Amazon Alexa από τις σειρά laptop Aspire, Spin, Switch και Swift, καθώς επίσης και τα Aspire all-in-one PCs.

Αρχικά η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ μέσω update του Acer Care Center, ενώ πιο ευρεία υποστήριξη αναμένεται περίπου στα μέσα του 2018.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Acer είναι ανάμεσα στα πρώτα brands που θα φέρουν την Alexa στα PCs», δήλωσε ο Jerry Kao, πρόεδρος του τμήματος IT προϊόντων της Acer Inc. «Με μία πρωτοποριακή τεχνολογία στο χαρτοφυλάκιο μας, παρέχουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με ποικίλες υπηρεσίες φωνής στα notebooks και desktop. Η Alexa προσφέρει στους χρήστες χιλιάδες νέες δυνατότητες και εμείς φέρνουμε τις δυνατότητες αυτές στα PCs».

«Είμαστε χαρούμενοι που η Acer φέρνει την Alexa στα PC των πελατών,» υπογράμμισε αντίστοιχα ο Steve Rabuchin, αντιπρόεδρος της Amazon Alexa. «Η hands-free πρόσβαση της Alexa στα PCs μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε ποικίλους τομείς, όπως η αλληλεπίδραση με το smart home του χρήστη, η ενημέρωση των νέων ή του καιρού, η ρύθμιση των χρονοδιακοπτών κ.α. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά, ώστε η Alexa να είναι διαθέσιμη σε όποιον τη χρειάζεται».

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel Smart Sound, ένας ενσωματωμένος audio DSP (Digital Signal Processor) σχεδιασμένος για τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης των ήχων, της φωνής και της ομιλίας, πολλά από τα τελευταίας τεχνολογίας laptops και desktops της Acer θα υποστηρίζουν την Amazon Alexa και θα αντιδρούν σε φωνητικές εντολές γρήγορα, ενώ θα προσφέρουν και αξιόπιστο ήχο χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση του συστήματος.

«Ένα PC είναι η κατάλληλη συσκευή για τη σύζευξη όλων των digital εμπειριών,» τόνισε ο Anand Srivatsa, γενικός διευθυντής του τμήματος Desktop, Channel and Systems Group της Intel. «Εισάγοντας φωνητικές υπηρεσίες όπως η Alexa σε συνδυασμό με την τεχνολογία Intel Smart Sound προσδοκούμε τα PC να αποκτήσουν ακόμα σημαντικότερο ρόλο στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, λαμβάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη από την ψυχαγωγία και τη διαχείριση ενός smart home ή γραφείου».

Με την Amazon Alexa, οι κάτοχοι των συμβατών notebooks και desktops της Acer θα έχουν περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά την ψυχαγωγία τους αλλά και τον έλεγχο του smart home τους μέσω φωνητικών εντολών στην Alexa.

Τα laptops όπως το Switch 7 Black Edition και το Spin 5 με την τεχνολογία Acer Purified Voice και τέσσερα ψηφιακά μικρόφωνα υποστηρίζουν την far-field αναγνώριση φωνής έως και 2,74 μέτρα μακριά, ενώ άλλα με διπλά μικρόφωνα θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την Alexa από απόσταση έως και 0,91 μέτρων. Όλα τα υποστηριζόμενα convertible και 2-in-1 laptops διαθέτουν μπροστινά ηχεία παρέχοντας μια επιβλητική audio εμπειρία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons