Η AOL πουλάει 800 πατέντες στην Microsoft για 1 δις

by Stefanos Kofopoulos • On 09-04-2012 • AT 5:12 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ

Η AOL πουλάει 800 πατέντες στην Microsoft για 1 δις

Εύκολο χρήμα για την AOL που αποφάσισε τελικά να πουλήσει 800 πατέντες στην Microsoft για το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Microsoft θα αποκτήσει το δικαίωμα χρήσης των τεχνολογιών αυτών ή θα μπορεί να κυνηγήσει στο δικαστήριο άλλες εταιρείες που καταπατούν τις πατέντες αυτές. Εναλλακτικά σε ένα πιο πολιτισμένο κόσμο, η Microsoft θα προσπαθήσει να κερδίσει χρήματα πουλώντας άδειες χρήσης για τις πατέντες που αγόρασε από την AOL ή θα τις χρησιμοποιήσει για προστασία από μηνύσεις εταιρειών προς αυτή. Η συμφωνία του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων αφορά μετρητά από την Microsoft στο ταμείο της AOL.

Οι 800 πατέντες που πουλάει η AOL στην Microsoft αλλά διατηρεί το δικαίωμα χρήσης 300, αφορούν σε online υπηρεσίες, personalized content delivery κλπ. Δηλαδή πράγματα καλά για το Bing και τα Windows Phone όπως θα προωθηθούν από την Microsoft τα επόμενα χρόνια μαζί φυσικά με την βοήθεια των Windows 8.

Αν όλα πάνε καλά και η αγοραπωλησία προχωρήσει η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012, ημερομηνία τοποθετημένη βολικά κοντά στην επίσημη παρουσίαση των Windows 8 στο ευρύ κοινό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. παροιμιο ειχε συμβει με motorola – google

  2. Σαν στόχο έχει σίγουρα να μπει στο παιχνίδι που έχει ξεκινήσει η Apple!

Top

Show Buttons
Hide Buttons