70 χώρες θέλουν Obama για πρόεδρο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-10-2008 • AT 9:48 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

obama for america

Αφού το ινστιτούτο Gallup τρέχει δημοσκόπηση σε 70 χώρες από Αφρική μέχρι Νότια Αμερική, Ασία και Ευρώπη κάτι παραπάνω θα ξέρουν για τις προτιμήσεις των πολιτών του κόσμου που θέλουν τον Barack Obama για πρόεδρο των ΗΠΑ. Χαρακτηριστική η αφίσα στο Βελιγράδι με τον Jonh Kennedy αριστερά και τον Obama δεξιά: “Change that we can believe”.

Οι Δημοκρατικοί έχουν πολλά λεφτά αλλά κάνουν πράγματα σωστά ή τουλάχιστον δεν έχουν καμία ελπίδα να δράσουν χειρότερα από την σημερινή κυβέρνηση. Η δουλειά της καμπάνιας του Obama είναι απίστευτη (φυσικά με λάθη όπως ο πάστορας Jeremiah Wright) αλλά είναι χαρακτηριστικό το πως αντιλαμβάνεται και βλέπει τον κόσμο η ομάδα του Obama και του McCain.

Το πρώτο αποτέλεσμα στην Google αναζήτηση για Barack Obama είναι το επίσημο site με την εξής περιγραφή: Welcome to Obama for America – Official Website of Barack Obama 2008 Presidential Campaign. Ο άνθρωπος δηλώνει ξεκάθαρα οτι νιώθει την Αμερική και αυτούς που ζητάει την ψήφο τους. Φυσικά το Google έχει αναγνωρίσει και Sitelinks.

Η αναζήτηση για John McCain επιστρέφει επίσης στην πρώτη θέση το site του υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου αλλά η περιγραφή είναι τόσο ξερή και χωρίς ουσία: John McCain – Official presidential campaign site provides news, issue positions, speeches, biography, and information for volunteers and making donations. Το Google δεν εμφανίζει κανένα Sitelink.

Η διαφορά αντίληψης της πραγματικότητας μεταξύ Obama και McCain είναι εμφανής. Δεν έτυχε να είμαι μέρος της έρευνας του Ινστιτούτου Gallup σε καμία από τις 70 χώρες αλλά αν με ρωτούσαν Obama θα ψήφιζα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θέλω πραγματικά να μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχει περάσει η σκέψη ότι η αλλαγή του προέδρου στις Η.Π.Α. θα επιφέρει και αλλαγή της πολιτικής της. Όπως σε όλες τις χώρες και εκεί είναι τόσοι οι παρατρεχάμενοι που δεν θα αλλάξουν που δύσκολα νομίζω θα φανεί η διαφορά.

    Το σημαντικότερο από όλα, είναι πώς, κατάφερε ο Obama να παρουσιαστεί ως νέος μεσίας και λυτρωτής της χώρας?

Top

Show Buttons
Hide Buttons