7 χαρακτηριστικά των Windows 7 που άλλαξαν στα Windows 8

by dtonias • On 22-10-2012 • AT 11:32 pm • 35 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

7 χαρακτηριστικά των Windows 7 που άλλαξαν στα Windows 8

Σε κάθε νέα έκδοση των Windows προσθέτονται νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν τόσο το λειτουργικό όσο και την γενικότερη εμπειρία χρήσης για τον καθένα. Στα Windows 8 η Microsoft παρουσίασε αρκετά νέα χαρακτηριστικά που δεν ήταν διαθέσιμα στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο βήμα προς το cloud και τις οθόνες αφής.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και Vista που αφαιρέθηκαν από τη νέα έκδοση των Windows 8 όπως το μενού Έναρξη, οι μικροεφαρμογές, το Aero Glass, το Media Center, μεταξύ άλλων. Άλλα από αυτά ανανεώθηκαν με νέες λειτουργίες και επιλογές για το χρήστη ενώ άλλα αντικαταστάθηκαν ή αφαιρέθηκαν τελείως και σταματούν την πορεία τους στα Windows 7.

Δείτε παρακάτω 7 ακόμη χαρακτηριστικά των Windows 7 που δε θα είναι πια τα ίδια στα νέα Windows 8.

Flip 3D

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Η τρισδιάστατη εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών εφαρμογών στα Windows Vista και Windows 7 έχει αντικατασταθεί με το νέο Switcher στο αριστερό μέρος της οθόνης εξυπηρετώντας την ίδια λειτουργία με διαφορετική, ωστόσο, εμφάνιση.

Blue Screen of Death (BSOD)

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Η γνωστή στους περισσότερους «μπλε οθόνη» δεν είναι πλέον τόσο τρομακτική αφού εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες για τα σφάλματα των Windows 8 που απεικονίζονται σε γαλάζιο φόντο θα δείτε το χαρακτηριστικό θλιμμένο emoticon με σκοπό να παρουσιάσει το πρόβλημα σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον.

Δυνατοτητα αναπαραγωγης DVD απο το Windows Media Player

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Ακούγεται τρελό αλλά η Microsoft επέλεξε να σταματήσει την υποστήριξη για αναπαραγωγή DVD ταινιών μέσω του Windows Media Player. Πλέον, για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες από το video club της γειτονιάς θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα όπως το δωρεάν VLC Player ή να προσθέσετε το Windows Media Center το οποίο διατίθεται πλέον ξεχωριστά από το λειτουργικό.

Προηγουμενες εκδοσεις (Previous Versions)

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Αν και το χαρακτηριστικό των Προηγούμενων Εκδόσεων (Previous Versions) προσέφερε μία αρκετά καλή λύση για την ανάκτηση δεδομένων στα Windows, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τις δυνατότητες αλλά και την ύπαρξη του. Πλέον, το Ιστορικό αρχείων (File History) αναλαμβάνει να καλύψει αυτή τη δυνατότητα σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον χρήσης.

Ηχοι συνδεσης, τερματισμου λειτουργιας, κλπ.

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Η Microsoft αφαίρεσε τους ήχους τερματισμού λειτουργίας, σύνδεσης, κλπ., καθώς και τις αντίστοιχες επιλογές για την παραμετροποίηση τους. Έτσι, πλέον δε θα μπορείτε να επιλέξετε τους αγαπημένους σας ήχους κάθε φορά που πρόκειται να συνδεθείτε ή να κλείσετε τον Windows 8 υπολογιστή σας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες επιλογές για τους ήχους μπορούν να προστεθούν από το χρήστη με registry hack.

Ειδοποιησεις Windows Update στην επιφανεια εργασιας

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Οι ειδοποιήσεις του Windows Update στη γραμμή ειδοποιήσεων του taskbar των Windows 8 δε θα σας ενοχλήσουν ξανά για να εγκαταστήσετε τις τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού. Πλέον, το εικονίδιο του Windows Update έχει αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο σημείο και οι ειδοποιήσεις για νέες ενημερώσεις θα εμφανίζονται μόνο στης οθόνη κλειδώματος ή σύνδεσης του λογαριασμού σας.

Οικογενειακη ασφαλεια (Family Safety)

Χαρακτηριστικά των Windows 7 που αφαιρέθηκαν στα Windows 8

Ο Γονικός Έλεγχος (Parental Controls) στα Windows 7 δίνει τη δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης των λογαριασμών σε μία οικογένεια με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Πλέον, στα Windows 8 η Οικογενειακή ασφάλεια (Family Safety) προσφέρει πλήθος νέων χαρακτηριστικών και ελέγχου σε όλες τις δραστηριότητες ενός χρήστη για ακόμη πιο εύκολη και δραστική διαχείριση των λογαριασμών.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

35 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ Η MICROSOFT ΜΕ ΤΑ WINDOWS 8!ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΜΕ ΜΠΙΧΛΙΜΠΙΔΙΑ!
  WINDOWS XP KAI WINDOWS 7,TA ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

  • Εντάξει, όταν βγήκαν τα windows 7 όλοι λέγανε ότι θα κρατήσουν τα windows xp. Τελικά όμως πολύς κόσμος – και πολλές επιχειρήσεις αλλάξανε. Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο απόλυτοι. Οι εταιρείες μπορεί να μην ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα μπιχλιμπίδια που λες, αλλά ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα προϊόντα που έχουν καλύτερο support. Τα XP σε ένα χρόνο και κάτι δεν θα έχουν καθόλου επίσημο support από τη Microsoft.

  • Δε λειτουργούν έτσι οι επιχειρήσεις. Ο ρυθμός αναβάθμισης στο μεγαλύτερο μέρος του είναι πολύ αργός και αυτό δε θα αλλάξει σύντομα.

 2. Ακόμα καλύτερα πιστεύω τα windows 3.11 ή -γιατί όχι- και το DOS.
  Φυσικά μπορούν απλά να τα πετάξουν όλα και να τα κάνουν με μολύβι και χαρτί… λέω εγώ τώρα…

  • Φαντάζομαι τα ίδια έλεγες όταν βγήκαν τα Win ME ή τα Vista τα οποία ήταν παταγώδεις αποτυχίες και πήγαν άκλαφτα.

   Win 7 64bit για πολλά χρόνια ακόμη.

   • Μπορεί να μη σου άρεσαν τα Windows Vista & όντως θα συμφωνίσω μαζί σου ότι ήταν ενοχλητικά (βλ UAC) και βαριά, αλλά δε νομίζω ότι ήταν αποτυχία, όταν πούλησαν ~330.000.000 (ναι τριακόσια τριάντα εκκατομύρια) άδειες χρήσης (και φαντάσου και πόσοι τα έβαλαν “τσάμπα” ;-)
    Τα Me ήταν home έκδοση που “έζησε” πολύ λίγο και προτιμήθηκε από ακόμα λιγότερους μια που όσοι έκαναν σοβαρή δουλειά εκείνη την εποχή είχαν τα NT.
    Εγώ πάντως τα δουλεύω από την developers edition και μου φαίνονται μια χαρούλα. Σφαίρα, light, snappy και compatible. Για το interface οι απόψεις είναι υποκειμενικές.

   • Με τι hardware;

   • Τα έχω σε 2 pc. Σε ;ena core 2 (εξαετίας περίπου) με 2gb μνήμη, και με μία basic fanless κάρτα γραφικών (γιατί δουλεύει σαν media pc με την τηλεόραση). Και σε ένα i7. Δεν έχει σχεδόν καθόλου διαφορά σε ότι αφορά το feeling που δείνει το λειτουργικό.

 3. Θελω το feel και το interface των αγαπημενων μου Win 7 (start button, desktop και ΟΧΙ τα φρικτά tiles και την απαισια αισθητικη των 8) μαζι με ολα τα νεα χαρακτηριστικά ασφαλειας και σταθεροτητας των Win 8, γινεται ?
  Γινεται: http://classicshell.sourceforge.net/.
  Θα το σκεφτω λοιπον…

  • Αν θες ασφάλεια και σταθερότητα μένει στα 7 τα οποία είναι δοκιμασμένα και έχουν καλύψει πολλά από τα κενά τους.

   Το να πας σε νέο λειτουργικό και να γίνεις το πειραματόζωο περιμένοντας Service Packs, δεν έχει νόημα.

  • LOL.. θα κάνεις hack στα νεότερα και πιθανότατα καλύτερα Windows που φτιάχτηκαν ποτέ. Δεν είναι κακό ως ιδέα αλλά σε καθημερινή χρήση για δουλειά το να πειράζεις σε τέτοιο βαθμό το λειτουργικό χωρίς να κάνεις recompile δεν είναι καλή ιδέα.

 4. Πιστεύω πως τα 6 απο τα 7 features που κόβει η Microsoft απο τα Windows 7 στα Windows 8 είναι ένα τρισμέγιστο ΛΑΘΟΣ. Θετικό είναι μόνο το feature σχετικά με τον γονικό έλεγχο, γιατι έτσι όπως έχει γίνει το Internet (επικίνδυνο για τα παιδιά) θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη προστασία (και ρε παιδιά… ας ενημερωθούν λίγο και οι γονείς στην Ελλάδα.. δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ για Parental Controls) !

  • Όντως, αν και πολλές φορές δε γνωρίζουν οι ίδιοι πώς να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σε αντίθεση με τα παιδιά.

 5. αν κάποιος κάνει σύγκριση Ubuntu vs WindowsXP/7 vs Win8 θα δεί πώς εκτός από την ασφάλεια δεν διαφέρει σε τίποτα από τα Linux αντίθετα τα Ubuntu είναι πιο σταθερά , με app store και με χιλιάδες προγράμματα win πλέον που τρέχουν τέλεια μέσω Wine. Δεν νομίζω πώς η Microsoft προσφέρει τίποτα περισσότερο από μιά αρχική σελίδα με διάφορα δυναμικά κουτάκια απλά αλλάζει ένα dashboard τίποτα άλλο , υπάρχουν χιλιάδες dashboard και για wins και για Linux …φυσικά το θέμα είναι τι αφαίρεσε η Microsoft από τα 7 …ναι οκ . Ξέχασα να αναφέρω πώς τα Ubuntu είναι δωρεάν και τρέχουν σε Live USB Stick παντού ? α! και πρόσφατα θα μπούν σε ταμπλέτες ? α! και έχουν καλύτερη διαχείριση σε Devices , energy ? νομίζω Τιτάνα πώς ένα συγκριτικό τέστ μεταξύ Ubuntu (12.10) και windows 8 θα ήταν μια καλή συζήτηση :)

  • Το ubuntu είναι μια χαρά αρκεί… να σου κάτσει! Αναφέρομαι στους άθλιους drivers για τις κάρτες γραφικών. Αν έχεις nvidia πάει και έρχεται το πράγμα (και ας κράζει ο Linus), αν έχεις ATI απλά λυπάσαι για τα λεφτά που έδωσες. Επίσης ο flash player, ή θα δείχνει “στρουφάκια” (το γνωστό πρόβλημα με την μπλε απόχρωση) ή θα κρασάρει αρκετά συχνά.

   To ubuntu αν λύσει αυτά τα προβλήματα που είναι σημαντικά για κάποιον που δεν ξέρει και θέλει απλά τα πράγματα να δουλεύουν, είναι μια χαρά. (Βέβαια το flash έχει πεθάνει, αλλά μέχρι να “συμβεί” και στην πραγματικότητα θέλει χρόνο).

   Το wine δεν είναι λύση για τους απλούς χρήστες. Εγώ έχω πλήρες office, photoshop, quark express, κλπ μέσα από wine, αλλά ήθελε πολύ ψάξιμο για τα σωστά settings….

  • Το Ubuntu και το linux γενικότερα βρίσκονται πολύ πίσω για χρήση σε desktop περιβάλλον και χρειάζεται να γίνουν πολλοί συμβιβασμοί από το άτομο που θα επιλέξει αυτό το μονοπάτι. Δεν είναι όλα τόσο ρόδινα και “τέλεια” όπως συνήθως τα παρουσιάζουν οι φίλοι του linux.

   • Σαν user experience είναι μια χαρά. Το έχω βάλει στον υπολογιστή των γονιών μου και το βρίσκουν ωραιότατο. Απλά το θέμα είναι να το στήσεις και να παίζει…
    Ο Mark Shuttleworth έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο UI. Λόγω εργασίας παίζω με όλα τα λειτουργικά και μπορώ να πω ότι πραγματικά δεν υπάρχει κάποιο που να είναι καλύτερο από κάποιο άλλο. Είναι περισσότερο θέμα του να μπορείς να χρησιμοποιείς τις εφαρμογές που χρειάζεσαι. Πάντως όλα έχουν πολλές και καλές ιδέες που ανακαλύπτεις καθώς τα χρησιμοποιείς.
    π.χ. για το Ubuntu. Έχει marketplace χρόνια πριν το φανταστεί η Apple και η MS. Έχει cloud storage αντίστοιχα (το ubuntu one) πολύ πριν το iCloud. Έχει το HUD και το unity panel που είναι πάρα πολύ βολικά…. Το κύριο πρόβλημα κατ’εμέ είναι το hardware compatibility. Εγώ πχ αναγκάστικά να πάρω άλλο printer για να μπορώ να τον βλέπω μέσα από το linux. Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν μόλις και όταν αρχίσει περισσότερος κόσμος να χρησιμοποιεί το linux και αυτό θα αναγκάσει τους vendors να βγάζουν σωστούς drivers. Ίσως τα win 8 να είναι η ευκαιρία του linux, ίσως και όχι ;-)

   • Για browsing και ταινίες μια χαρά είναι γιατί η εμπειρία είναι η ίδια σχεδόν σε όλα, ένας browser και ένας player. Από εκεί και πέρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ιδιαίτερα όταν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται ως εργαλείο δουλειάς.
    Για ποιο λόγο να προτιμήσει linux ένας αρχιτέκτονας, ένας μουσικός, ένας συγγραφέας, ένας gamer όταν δεν υπάρχουν τα εργαλεία (εφαρμογές) που χρησιμοποιεί; Γιατί να συμβιβαστεί με κάτι πολύ κατώτερο των προσδοκιών του;
    Έχει πολλά θέματα να λύσει το linux σήμερα μέχρι να μπορεί φέρει τον κόσμο προς το μέρος του.
    Φυσικά, σε κάθε νέα έκδοση των Windows υποστηρίζουν ότι είναι η ευκαιρία για το linux να πάρει τα πάνω του. Δυστυχώς δεν είναι έτσι.

   • Μέχρι τον αρχιτέκτονα και τον μουσικό το δέχομαι. Οι gamers είναι κάτι που θα αλλάξει σύντομα (βλέπε native support για το steam της valve). Ο συγγραφέας λογικά αν δεν κάνω λάθος θέλει μόνο ένα επεξεργαστή κειμένου! Οπότε μια χαρά είναι σε linux. Τώρα από την άλλη αν είσαι developer, είναι πολύ ωραία να παίζεις σε linux! ;-) Ένας σκασμός από IDE’s, libraries που περνάνε με ένα απλό sudo apt-install, διαφορά σε compile & execution times, και κυρίως… terminal!!!! (Εξαιρουμένου λοιπόν του .NET όταν μιλαμε όμως για WPF ή silverlight & όχι για WF, το development σε όλα τα άλλα απλά είναι αισθητά πιο βολικό στο linux)

   • Το ότι θα έρθει το Steam, αν και με αντιδράσεις, δε σημαίνει ότι θα τρέξουν όλοι να βάλουν linux. Είναι ένα βήμα όμως καλό.
    Για τα υπόλοιπα δε συμφωνώ ιδιαίτερα, ωστόσο είναι προσωπικές απόψεις που ο καθένας από τη μεριά του έχει δίκιο. Ο χρόνος θα δείξει. :)

 6. Συμφωνώ με τους περισσότερους παραπάνω … θα πώ μόνο αυτό. Αυτή την στιγμή είμαι με στικάκι 16 gb με wine και μόνο Rendering δεν κάνω στο Edius … γενικότερα αυτό που θέλει ο μέσος χρήστης (μεγάλο ποσοστό παγκοσμίως και δεν εννοώ εταιρίες ή επαγγελματίες) είναι : facebook , youtube , twitter αγοράζουν mac ή win8 8 πύρηνα με 8GB RAM+ και απλά ανοίγουν τον Chrome ! εγώ με 2Gb RAM / centrino2 Intel και έχω τα πάντα δωρεάν , γρήγορα και επαναλαμβάνω στο Στικάκι USB ! όποια κάμερα έβαλα , ότι printer ή ότιδήποτε Device δοκίμασα έπαιξε direct ! (τα βρήκε από την Ubuntu)

  • Αφού κάνεις τη δουλειά σου έτσι και σε ευχαριστεί, τέλεια. Αυτό είναι το ζητούμενο. Δε χρειάζεται να έχουν όλοι Windows, Mac ή Linux. :)

  • Εμένα πάντως και οι 2 γενιές canon pixma που είχα, δεν έπαιξαν ποτέ με το ubuntu…

 7. νοσταλγω τα windows 98se,τι ωραιες εποχες παιδια!

  • Ε όχι! Τότε οι μπλε οθόνες ήταν καθημερινό φαινόμενο :)

 8. Παιδιά παρακολούθησα την όλη συζήτηση και επειδή δεν είμαι και τόσο σχετικός σε θέματα ορολογιών, πείτε μου με λίγα λόγια και περιεκτικά, τι είναι καλύτερο, ως προς ταχύτητα, απόδοση, ασφάλεια και γενικα όλα τα απαραίτητα.

  Ευχαριστω

  • Τα Windows 8 θα σε καλύψουν σε όλα. :)

 9. Ναι αλλα σκέφτομαι μήπως ειναι και αυτα τα windows πειραματικα σαν τα vista?

  • Τα Vista ανήκουν στο παρελθόν και δε τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο. Αν το σκέφτεσαι να αναβαθμιστείς σε Windows 8 καλύτερα να το κάνεις μέχρι τις 31 Ιανουαρίου για να τα αγοράσεις με πολύ χαμηλή τιμή. Δες εδώ όλες τις προσφορές.

 10. Παιδιά τα windows 8 αφήνουν τα windows 7 και τα xp πολύ πίσω ότι αφορά τις ταχύτητες και τις επιδόσεις. Είναι ποιο γρήγορα από κάθε αλλά windows και επίσης χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη μνήμη αλλά και πολύ μικρό ποσοστό από τον επεξεργαστή. Και άλλα πολλά. Ενημερωθείτε καλύτερα και μην γράφετε μαλακ…

 11. Είναι αλήθεια ότι τα W8 εγκαθίστανται στη BIOS και άρα μόνιμα, χωρίς την επιλογή αλλαγής τους;

  • Όχι, δε γίνεται αυτό.

   • Εννοείς ότι όντως δεν μπορούν να αλλαχτούν;

   • Μπορούν να αλλαχτούν.

 12. Ναι αφηστε τωρα τις μπουρδες περι δυσλειτουργικοτητας των win8. Σας χαλαει το metro? απενεργοποιησε το. Θελεις start menu? βαλε το vistart. Τσαμπα ειναι. Σε χαλαει που τα win8 ξεκινανε πολυ πιο γρηγορα απο τα win7? οχι. Εχουν προβληματα συμβατοτητας? Οχι. Ποια δουλευουν καλυτερα σε tablets και touchscreens προς τα οποια κινειται η αγορα? Win8! Που ειναι το προβλημα δεν μπορω να καταλαβω?!?! Το οτι στην εγκατασταση θα αφιερωσεις λιγο χρονο στο να παραμετροποιησειτ το μηχανημα σου? Δηλαδη με τα windows 7 αμεσως μετα την εγκατασταση δεν κανατε τιποτα αλλο? Ελεος δηλαδη φτανει πια με αυτην την κλαψα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons