6+1 δωρεάν λύσεις backup για να κοιμάσαι ήσυχος

by Stefanos Kofopoulos • On 26-07-2010 • AT 9:09 pm • 11 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

usb hard drive backup

Δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε 6+1 λύσεις για backup σε Mac OS X, Windows και Linux. Χρησιμοποιήστε το Time Machine, Superduper!, SyncTwoFolders, Dropbox, Toucan, SyncToy, dd και rsync για να αποθηκεύσετε τα προσωπικά σας αρχεία και τα δεδομένα της επιχείρησης σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο και άγχος για έξοδα και μεγάλα ποσά, ειδικά αυτή την δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Να θυμάστε ότι ένα φάκελος με τα περιεχόμενα του backup μπορεί να είναι ένα CD, ένα DVD, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένας SSD, ένα USB stick ή και το Dropbox. Προφανώς και υπάρχουν πολλές λύσεις για να διασφαλίσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας. Εμείς δοκιμάσαμε δωρεάν εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εδώ και τώρα για backup της μουσικής βιβλιοθήκης, των φωτογραφιών, της πτυχιακής, του λογιστηρίου ή ακόμα και για συγχρονισμό όλων αυτών σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε περισσότερους από έναν υπολογιστή σε μέρη που το internet είναι πολυτέλεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγω στο OS X χρησιμοποιω χρονια το carbon copy. Κανει και bootable copies οποτε καποιες φορες που υπηρχε αναγκη ξεκινησα απο τον εξωτερικο σκληρο.

 2. Χρησιμοποιώ Time machine στο Mac, και όπως το λέει ο τίτλος: Κοιμάμαι ήσυχος! Έψαχνα όμως και παρόμοιες λύσεις για Linux, θα δοκιμάσω τις παραπάνω προτάσεις. Πολύ χρήσιμο το post!

 3. time machine, εύκολο και σίγουρο, πακέτο μαζί με το λειτουργικό.
  Νομίζω ότι αυτά αρκούν….

 4. Υπάρχει και το τρομερό lucky backup και για τα 3 λειτουργικά. Aπο έλληνα developer μαλιστα!

  • Ενδιαφέρον το luckyBackup και με καλές κριτικές στην σελίδα του. Θα το έχουμε στα υπόψιν

 5. Το προβλημα με το timemachine ειναι οτι δεν κανει bootable copies του HD οπως το Superduper! και το carbon copy.

 6. Μόνο εγώ πρόσεξα το pestaola.tv? Είναι μια καινούργια αρχή? Να περιμένουμε περισσότερες παρουσιάσεις?

  Άντε καλορίζικος και σε αυτό το καινούργιο βήμα.

 7. Κι εγώ σε TimeMachine :)

 8. Time Machine σε Mac
  LuckyBackUp σε Linux
  Windows Backup σε Windows (του Action Center)

  Αυτά έγω χρησιμοποιώ και είμαι ευχαριστημένος…..δεν με ενδιαφέρει αν πέρνει bootable copies πιο πολύ πέρνω back up για τα αρχεία….

 9. Δεν νομίζω ότι είναι και τόσο πρόσφορο το Dropbox για back-up, αν δεν προτίθεσαι να πληρώσεις βέβαια. Σου φτάνουν άραγε 2 και κάτι GB;

  • 2GB χωρίς τα δωράκια που σου δίνουν με affiliate είναι υπέρ αρκετά για πολλά γραφεία γεμάτα .xls και .docs όπως και για φοιτητές με εργασίες κλπ κλπ.

   Αν θες πας στα 50GB με 10 δολάρια τον μήνα δηλαδή 7.5 ευρώ περίπου δηλαδή σχεδόν μια μπύρα ή 2-3 καφέδες και κοιμάσαι ήσυχος με όσα features στου δίνουν… και έχει πρόσβαση σε δεδομένα από το κινητό, έχεις revisions κλπ

Top

Show Buttons
Hide Buttons