600 εκ. ενεργοί χρήστες για το WhatsApp

by Nikos Kaimakamis • On 25-08-2014 • AT 4:04 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

whatsapp-logos

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε μέσω Twitter, o ιδρυτής και διευθυντής του WhatsApp, Jan Koum, το δίκτυο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, φτάνοντας πλέον τους 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. 

Την άνοιξη το WhatsApp γιόρτασε την κατάκτηση του ορόσημου του μισού δισεκατομμυρίου χρηστών και τώρα οι δημιουργοί του, αλλά και ο Mark Zuckerberg, ο ιδρυτής του Facebook που προχώρησε σε εξαγορά του WhatsApp δικαιούται να χαμογελά για την επένδυσή του, μετά την αύξηση των συνδρομητών του κατά 100 εκατομμύρια χρήστες.

Η υπηρεσία ξεκίνησε το 2009 και προσφέρεται δωρεάν για έναν χρόνο, ενώ μετά το πέρας του χρονικού αυτού διαστήματος κοστίζει ένα δολάριο το χρόνο για να ανανεώσει κανείς την συνδρομή του στην υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο και το μεγάλο πλήθος χρηστών, δεν υπάρχει η ανάγκη για διαφημίσεις, στοιχείο που όπως τονίζει ο ίδιος ο Koum, δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμα και μετά από την εξαγορά από το Facebook.

Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως είναι το Viber ή το Tango και το WeChat επενδύουν περισσότερο στον πλούτο του περιεχομένου της επικοινωνίας, με stickers και άλλα στοιχεία, ενώ το WhatsApp παραμένει η απλούστερη δυνατή messaging υπηρεσία, χωρίς να χάνει όμως την πρωτιά σε αριθμό χρηστών. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι 14 μήνες πριν το WhatsApp δεν είχε περισσότερους από 250 εκατομμύρια χρήστες, επομένως οι ανοδικές του τάσεις είναι εμφανείς.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons