400 κακόβουλες εφαρμογές μέσα στο Google Play

by Nikos Kaimakamis • On 04-10-2016 • AT 9:59 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

malware

Περισσότερες από 400 υπολογίζεται ότι είναι οι κακόβουλες εφαρμογές που μπορεί να βρει κανείς στο Google Play. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς ασφαλείας, όπως αναφέρει το Ars Technica, πολλές κακόβουλες εφαρμογές συνήθως κατεβαίνουν από πολλές χιλιάδες χρηστών προτού να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για malware. Αυτό συνέβη σχετικά πρόσφατα με την εφαρμογή DressCode, η οποία ήταν malware και πρόλαβε να κατέβει έως και 500.000 φορές προτού να γίνει αντιληπτή η κακόβουλη φύση της και να απομακρυνθεί από το Google Play Store.

Η Trend Micro αναφέρει ότι υπάρχουν περισσότερες από 3000 κακόβουλες εφαρμογές, με σχεδόν 400 από αυτές να θεωρείται ότι βρίσκονται μέσα στο Google Play. Πολλές περιπτώσεις malware αποσκοπούν στο να δώσουν πρόσβαση στους hackers σε στοιχεία και λογαριασμούς απομακρυσμένων χρηστών, ακόμα και σε εσωτερικούς servers εταιρικών δικτύων.

Τρεις εβδομάδες πριν, περίπου 40 εφαρμογές μολυσμένες με το DressCode Malware είχαν εντοπιστεί από μία άλλη ανεξάρτητη εταιρεία ασφάλειας, την Checkpoint, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόβλημα του κακόβουλου λογισμικού στο Google Play απέχει πολύ ακόμα από την εποχή που θα μπορεί κανείς να πει ότι έχει λυθεί. Η Google, πάντως, από την πλευρά της δηλώνει ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ισχυρίζεται ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να το εξαλείψει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons