Στα 400 εκατ. οι ενεργές συσκευές με Windows 10 στον κόσμο

by Nikos Kaimakamis • On 27-09-2016 • AT 9:38 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

windows 10 both

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ενεργών υπολογιστών που τρέχουν τα Windows 10 έχει φτάσει πλέον στα 400 εκατομμύρια. 

Σύμφωνα με το Verge, η προηγούμενη ενημέρωση της Microsoft είχε έρθει τον Ιούνιο και μιλούσε για 350 εκατομμύρια μηχανήματα που είχαν τα Windows 10 στη θέση του λειτουργικού συστήματος. Στις αρχές του Αυγούστου 2016 περίπου το ένα στα πέντε PC στον κόσμο είχε εφοδιαστεί το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Παρατηρείται μία σταθεροποίηση του ρυθμού εγκατάστασης των Windows 10, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρόλο που η Microsoft σημειώνει ότι ο ρυθμός αυτός είναι κατά 115% πιο μεγάλος σε σχέση με τα Windows 7.

O αρχικός στόχος της Microsoft ήταν να καταφέρει να έχει 1 δισεκατομμύριο συσκευές με λειτουργικό σύστημα Windows 10 μέχρι το 2018, αλλά τα τελευταία δεδομένα αναγκάζουν την εταιρεία να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της, θεωρώντας ότι θα καθυστερήσει να φτάσει στον στόχο του 1 δισεκατομμυρίων συσκευών. Κατά τη διάρκεια της δωρεάν προσφοράς της αναβάθμισης σε Windows 10 η Microsoft υπολόγιζε ότι περίπου 30 εκ. συσκευές επιπλέον αποκτούσαν τα Windows 10 κάθε μήνα. Μετά το τέλος της προωθητικής ενέργειας της Microsoft είναι λογικό να μειωθεί ο ρυθμός των εγκαταστάσεων του νέου λειτουργικού.

Το σίγουρο είναι ότι η Microsoft δεν ποντάρει ιδιαίτερα στην αύξηση του μεριδίου αγοράς των Windows 10 Phones για να αυξηθεί ο αριθμός των ενεργών συσκευών με το νέο της λειτουργικό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons