300 εκατομμύρια Αμερικανοί

by Stefanos Kofopoulos • On 17-10-2006 • AT 4:24 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

growth of american population

Η Αμερική γιορτάζει τα 300 εκατομμύρια πολίτες, όχι μακρυά από το 1967 όπου ο πληθυσμός της χώρας έφτασε τα 200 εκατομμύρια.

Μπορεί οι προβλέψεις των ειδικών να έπεσαν έξω αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία για το μέγεθος του πληθυσμού που αυξάνεται τρομακτικά γρήγορα και καταλαμβάνει την 3η θέση μετά από την Κίνα και την Ινδία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λένε ότι ο πλυθησμός ξεπερνάει τα 327 εκατομμύρια… αν βάλεις μέσα και τους παράνομους μετανάστες.

  2. Οι Ιταλο-Ισπανο-Τουρκο-Έλληνες και λοιπές μελαμψές δυνάμεις μετράνε ως άσπροι με τους Αγγλο-Γερμανο-Ακανδιναυούς, αλλά κοινωνικά μάλλον ταιριάζουν περισσότερο με τους Λατίνους. Ο διαχωρισμός σε άσπρους, μαύρους και ισπανόφωνους του πίνακα δείχνει, τί σχεδιάζουν οι κατεστημένες δυνάμεις στις ΗΠΑ για την περίπτωση σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

  3. Τί ακριβώς σχεδιάζουν γιατί αδυνατώ να σε παρακολουθήσω.

  4. Βασικά υπάρχουν κάποιες φωνές που λένε ότι οι Πολιτείες του Τέξας και της Καλιφόρνιας θα γίνουν μαζί με το Μεξικό η “Δημοκρατία του Βορρά” (Republica del Norte).

  5. ‘Αργησα να δω το ερώτημα και απαντάω καθυστερημένα: Όποιος συζητήσει με λατινόφερτους στις νότειες πολιτείες των ΗΠΑ, κυρίως Μεξικάνους, μετά από κάποια γνωριμία και βεβαιότητα ότι δεν είσαι ντόπιος λευκός ή “καρφί”, σου λένε ότι “αργά η γρήγορα αυτά τα εδάφη θα ξαναγίνουν μεξικάνικα”. Τα εδάφη που εννοούν είναι το Τέξας, το Νέο Μεξικό, ίσως και κάποια άλλα περιφερειακά που αγνοώ τώρα.

    Εγώ πιστεύω ότι σε περίπτωση σοβαρής οικονομικής κρίσης, κάπως ανάλογη με εκείνη του 1929 που πήδαγαν οι τραπεζίτες από τον 30ο όροφο για να ξεφύγουν από την οικονομική καταστροφή, τόσο οι λατινογενείς, όσο και οι μαύροι σε ορισμένες πολιτείες θα σκεφτούν να δημιουργήσουν ανεξάρτητο κράτος από τους Γιάνκηδες. Αυτές οι σκέψεις και πιθανά συνωμοτικά σχέδια αντιμετωπίζονται σίγουρα επιτελικά από τις αρχές της Ουάσινγκτον, ώστε σε ώρες ανάγκης να δράσουν κατάλληλα, με μεταφορά στρατού στις επικίνδυνες πολιτείες κ.ά.

    Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από 1-2 χρόνια πέρασε νόμος από τα νομοθετικά όργανα, σύμφωνα με τον οποίο “επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ είναι τα αγγλικά”. Ο λόγος είναι ότι ήδη τώρα στις περισσότερες νότιες πολιτείες οι πινακίδες στους δρόμους και στα καταστήματα είναι δίγλωσσες και οι λατινογενείς απαιτούν όλα τα δημόσια έγγραφα να είναι στα ισπανικά. Όταν εκδηλωθούν αυτές και άλλες όμοιες απαιτήσεις ως συγκροτημένο κίνημα με χωριστικά αιτήματα, τότε η αντίδραση της κεντρικής κυβέρνησης θα είναι δραστική, ανάλογα βέβαια με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons