2011 ο επόμενος πόλεμος των παιχνιδομηχανών

by Stefanos Kofopoulos • On 02-10-2008 • AT 5:19 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

wii ps3 xbox360

Αν θέλετε να ξοδέψετε για να αγοράσετε PlayStation 3 προχωρήστε άφοβα, όπως και με το Xbox 360 και το Wii. Οι φανατικοί με τις mobile κονσόλες δεν έχουν επίσης να φοβηθούν ότι σύντομα θα μείνουν πίσω. Όπως όλα δείχνουν οι εταιρείες θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια για να παρουσιάσουν τις νέες γενιές παιχνιδομηχανών. Για αυτό πίαστε το joystick και λίωστε το μέχρι το 2011.

Οι φήμες για το νέο Nintendo Wii HD κάνουν λόγο για 2011, όπως και για το νέο PS4 και Xbox 720. Δεν έχει σημασία αν τα pet names είναι σωστά αλλά η οπτική των εταιρειών για το μέλλον του console gaming. Το Wii HD ή Wii 2 θα ενισχυθεί σημαντικά στο hardware με ριζικές αναβαθμίσεις διατηρώντας τα βασικά συστατικά της επιτυχίας, ενώ το PS4 μάλλον θα παρουσιάσει μια tweaked έκδοση του Cell. Για το hardware του Xbox 720 σίγουρα θα πρέπει να γίνουν πολλά για να ξεπεραστούν τα βασικά προβλήματα υπερθέρμανσης και το RROD να αποτελέσει παρελθόν.

Σημαντικό χαρακτηριστικό που ήδη φαίνεται αλλά θα χρησιμοποιηθεί πολύ στο μέλλον είναι η δυνατότητα σύνδεσης της κονσόλας με το internet. Στα επόμενα χρόνια με το broadband να μπαίνει σε περισσότερα σπίτια μπορεί να γίνουμε μάρτυρες ακόμα και ενός Gaming Cloud πίσω από την μεγάλη HD τηλεόραση για firmware updates, μουσική, ταινίες, virtual worlds και φυσικά συγχρονισμό με τις φορητές κονσόλες της εποχής που νομίζω ότι θα αποτελούν προέκταση και παράλληλα συμπλήρωμα του Wii HD, PS4, Xbox 720.

Ο νέος πόλεμος των παιχνιδομηχανών θα ξεκινήσει σε μερικά χρόνια. Μέχρι τότε απολαύστε την δύναμη της κονσόλας που έχετε και προχωρήστε άφοβα σε αγορά νέας. Τα παιχνίδια μόνο καλύτερα θα γίνονται αφού οι developers γνωρίζουν καλά πως να προγραμματίζουν το PS3, να δημιουργούν τρελά accessories για το Wii και να χρησιμοποιούν κλασσικά επιτυχημένα σενάρια στο Xbox.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δε νομίζω ότι το 2011 θα υπάρχει απλά μια εξέλιξη του Cell, ούτε ότι στέκει ο προβληματισμός για την υπερθέρμανση του 360. Μέχρι το 2011 θα υπάρχουν τόσες αλλαγές, που η αρχιτεκτονική των κονσολών ίσως να μην έχει καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Ίσως να μην έχουν καν ανεξάρτητη GPU , αλλά έναν υπερπαράλληλο επεξεργαστή αν το Fusion και το Larrabee εξελιχθούν και πάνε καλά.

  2. Petrakeas, Sony και Microsoft μόλις άρχισαν να βγάζουν λεφτά από τις κονσόλες. Η Microsoft αν θυμάμαι καλά έχει μπει μέσα $1.2 δις. Αυτό που θα κάνει είναι ή να μείνει στην ίδια αρχιτεκτονική ή να πάει σε φάση Cell. Χλωμό το κόβω το δεύτερο γιατί είναι δημιούργημα του ανταγωνισμού. Η Sony από την άλλη θέλει να μειώσει τα έξοδα και να προχωρήσει μπροστά εύκολα (έχει και αυτή απώλειες αλλά δεν θυμάμαι νούμερα ακριβώς). Ναι το 2011 είναι μακρυά για τις CPU αλλά τίποτα περισσότερο από πολλά cores στα 45nm ή 22nm νομίζω… θα δούμε.

  3. Και όσο οι άλλοι θα πολεμάνε, η Nintendo θα τους κοιτάζει από μακριά…

  4. φιλε μου εχεις ενα λαθος στο αρθρο. τα προβληματα υπερθερμανσης του xbox εχουν ξεπεραστει εδω και ενα χρονο που η microsoft αρχισε να κατασκευαζει τον επεξεργαστη με μικροτερη τεχνολογια ολοκληρωσης. φιλικα

Top

Show Buttons
Hide Buttons