2 εκατομμύρια φτωχοί Έλληνες

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2007 • AT 2:42 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

poor man

Στα 2 εκατομμύρια υπολογίζονται οι πολίτες που ζουν στη φτώχια, ποσοστό 20% του πληθυσμού, όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για θέματα που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής. Το ταμείο θα λειτουργήσει το 2008 και προβλέπεται να ενισχύσει τους δικαιούχους με 1.000 ευρώ ετησίως.

Δεν λέω καλή κίνηση αλλά δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ότι περίπου το 1/5 των Ελλήνων είναι φτωχοί; Όταν παλεύεις για τα βασικά και πεινάς δεν σε ενδιαφέρει το περιβάλλον και η αναδάσωση, ούτε η σύνδεση στο internet και τα βιβλία του Harry Potter. Το θέατρο και ο κινηματογράφος ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας με μόνη παθητική απόλαυση την τηλεόραση και τα ξαφνικά ξεσπάσματα σε γιορτές, μπουζούκια και τα ρέστα.

Μιλάμε για το 1/5 του πληθυσμού που θα πάρει περίπου 1.000 επιπλέον ευρώ τον χρόνο όταν όλο τον υπόλοιπο καιρό έχει μάθει να ζει με ψίχουλα και φυσικά να μην διαχειρίζεται ανάλογα ποσά αλλά και την καθημερινότητα του με τόσα χρήματα που έρχονται από το πουθενά.

[via, photo via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι γέα, 1000 ευρώ το χρόνο => 83 ευρώ το μήνα.

    Με 83 το μήνα αυτός που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας μπορεί να κάνει πάαααρα πολλά πράματα…

    Δε ντρεπόμαστε λέω εγώ, που πάμε να ξεγελάσουμε τον κόσμο με γλυφιτζούρια…

  2. Kai giati den evales Stefane mia ftoxi ksanthoula sti fotografia na zitianewei, alla ton pappou 1000 eton?

Top

Show Buttons
Hide Buttons