17 πράγματα που δεν ξέρατε για τον εγκέφαλο σας

by Stefanos Kofopoulos • On 09-07-2007 • AT 12:26 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

human brain diagram

Απλά, σύντομα και με ενδιαφέρον 17 πράγματα που δεν ξέρατε για τον εγκέφαλο σας… αρκετά από αυτά δεν τα ήξερα ούτε και εγώ. Μου έκανε εντύπωση που κάνουν λόγο για τον μύθο χρήσης μόλις του 10% του εγκεφάλου! Ναι, πρόκειται για μύθο και καλά θα κάνουν να το χωνέψουν όλοι. Πλάκα έχει και η πληροφορία ότι ο εγκέφαλος ενός παιδιού 2 χρονών καταναλώνει διπλάσια ενέργεια σε σύγκριση με τον εγκέφαλο ενός ενήλικα. Φαντάζομαι ότι το πιτσιρίκι έχει τόσα να μάθει και τόσους πόντους να ψηλώσει που ο εγκέφαλος χρειάζεται μπόλικο καύσιμο! Anyway, θα βρείτε όλα εδώ.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι βρε Τιτάνα μου…Όταν ακούω αυτό το 10-14% μου σηκώνεται η τρίχα δηλαδή…

  2. χμμμ…
    Ενδιαφέρον επεισόδιο για MythBusters..

    ;)

  3. Ο μύθος του 10% έχει προκύψει μάλλον από παρεξήγηση. Οταν τουλάχιστον το λένε οι ψυχολόγοι εννοούν ότι στην καθημερινότητά μας λειτουργούμε κάτω από συνειδητές επιλογές σε ελάχιστο ποσοστό, ενώ μεγάλο μέρος της συμπεριφοράς μας καθοδηγείται από “ιστορικές” μνήμες που είναι υποσυνείδητες ή ασυνείδητες. Εξού και συχνά λέμε έβαλε ο διάολος το ποδάρι κι έκανα αυτό ή εκείνο. Κανένας διάολος δεν έβαλε ποδάρι, αλλά καταγραμμένες εμπειρίες που δεν βρίσκονται στο επίπεδο του συνειδητού μας οδηγούν σε διάφορες συμπεριφορές και στάσεις ζωής. Από την άλλη ο γιόγκι που θα ελέγξει την αναπνοή του και τους χτύπους της καρδιάς του για ένα δεκάλεπτο σίγουρα χρησιμοποιεί με διαφορετικό τρόπο τις λειτουργίες του εγκεφάλου του από εμένα που απλά αφήνω την καρδιά μου να χτυπάει κανονικά. Αυτός φτάνει να ελέγχει το νευρικό του σύστημα, εγώ όχι.

  4. Οι περίφημος διαφωτισμός και η γέννηση των απόλυτων επιστημόνων προσπαθούν να απομυθοποιήσουν τους μύθους δημιουργώντας νέους με το να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ελέγχουμε τα πάντα και γνωρίζουμε τα πάντα. Η αλήθεια νομίζω είναι κάπου στη μέση πάντα…

Top

Show Buttons
Hide Buttons