10 εκ. PS4 πωλήθηκαν σε 9 μήνες

by Nikos Kaimakamis • On 13-08-2014 • AT 8:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

ps4

Η Sony δικαιούται να είναι ευχαριστημένη από την εμπορική πορεία της παιχνιδοκονσόλας της, καθώς έχει καταφέρει να πουλά περισσότερες από ένα εκατομμύριο μονάδες σε κάθε μήνα κυκλοφορίας του Playstation 4. 

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρείας στο πλαίσιο της Gamescom, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Europe, Jim Ryan. Τον Απρίλιο του 2014 είχαν σημειωθεί 7 εκατομμύρια πωλήσεις της κονσόλας και η θετική πορεία συνεχίστηκε τους μήνες που ακολούθησαν με τις πωλήσεις του PS4 να συντελούν στην συνολική κερδοφορία της εταιρείας. Αξίζει στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα νούμερα αυτά δεν αφορούν σε αποστολές της κονσόλας στους μεταπωλητές, αλλά σε πραγματικές πωλήσεις στους καταναλωτές, στοιχείο που καταδεικνύει την ζήτηση που υπάρχει για τη συσκευή.

Η κονσόλα ξεκίνησε την εμπορική της πορεία στις 29 Νοεμβρίου 2013, στις ΗΠΑ, την Δυτική Ευρώπη και την Λατινική Αμερική. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών λένε ότι η θετική πορεία θα συνεχιστεί, αφού κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων θα εμφανιστούν νέοι αποκλειστικοί τίτλοι μαζί με την κονσόλα, ενώ ήδη θεωρείται ότι η Sony έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις την Microsoft με το Xbox One.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της παρουσίασης στην Gamescom, η Sony ανακοίνωσε ότι το PlayStation TV, θα ξεκινήσει να πωλείται και στην Ευρώπη αρχής γενομένης από τις 15 Νοεμβρίου, μαζί με τρεις ψηφιακούς τίτλους, στην ενδεικτική τιμή των 99 ευρώ. Στη Βόρεια Αμερική το PlayStation TV θα ξεκινήσει να διατίθεται από τις 14 Οκτωβρίου και έπειτα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες του PlayStation TV είναι η δυνατότητα να κάνει streaming games σε άλλα δωμάτια του σπιτιού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons