1 στους 3 εργαζόμενους θα είναι drone ή λογισμικό

by Nikos Kaimakamis • On 07-10-2014 • AT 4:39 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

robot-worker

Η εταιρεία ερευνών Gartner προβλέπει ότι ένας στους τρεις εργαζόμενους παγκοσμίως και μέχρι το 2025 θα έχει αντικατασταθεί από λογισμικό ή ρομπότ.

Μέσα στα ρομπότ, συμπεριλαμβάνονται τα drones τα οποία ολοένα και περισσότερο μας απασχολούν στην επικαιρότητα. Θα πρέπει να τονιστεί εδώ ότι η Gartner συχνά-πυκνά προβαίνει σε τέτοιου είδους προκλητικές δηλώσεις, αλλά η ανάλυσή της για τις τάσεις στην αγορά πολλές φορές επιβεβαιώνεται πλήρως.

Έτσι, σύμφωνα με την Gartner, σε πέντε χρόνια από τώρα τα drones μπορεί να είναι μία βασική δομή των μοντέρνων επιχειρήσεων και όχι μόνο στον τεχνολογικό κόσμο. Ήδη τα έχουμε δει να καταλαμβάνουν κεντρική θέση στη μελλοντική τάση παράδοσης αγαθών από ηλεκτρονικά καταστήματα.

Έξυπνες τεχνολογίες θα είναι ικανές να αναλάβουν θέσεις εργασίας, εκτελώντας μια σειρά από εργασίες τόσο στον χειρωνακτικό όσο και στον πνευματικό τομέα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μηχανές θα μπορούν να κατανοήσουν δεδομένα σε ταχύτατο ρυθμό.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner, αυξημένος θα είναι, ως συνέπεια, ο ρόλος των CIOs ή αλλιώς των Chief Information Officers, δηλαδή των επικεφαλής των τμημάτων τεχνολογικών υποδομών και πληροφορικής μίας επιχείρησης που θα έχουν την ευθύνη της ορθής λειτουργίας των εξελιγμένων “ψηφιακών” εργατών του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος.

Από την άλλη μεριά, ένα τέτοιο σενάριο, μάλλον σημαίνει ότι η ανεργία δεν φαίνεται να μειώνεται προσεχώς…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons