1.2 δισεκατομμύρια smartphones στην αγορά

by Nikos Kaimakamis • On 17-09-2014 • AT 11:14 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphone sales

Η εξάπλωση των smartphones στην παγκόσμια αγορά είναι κοινός τόπος, αλλά οι αριθμοί είναι πάντοτε απαραίτητοι για να επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι βλέπουμε να εκτυλίσσεται γύρω μας. 

Έτσι, σύμφωνα με τα δεδομένα της Juniper Research, φέτος αναμένονται 1,2 δισεκατομμύρια συσκευές να γίνονται διαθέσιμες στην παγκόσμια αγορά, με τις αναδυόμενες αγορές να αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αξία για τις εταιρείες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που η Google κάνει κινήσεις τύπου Android One σε αγορές όπως η Ινδία, με πολύ προσιτά smartphones.

Στις ανεπτυγμένες αγορές αρχίζουν να παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια κάμψης, με το πολυτελές κομμάτι της αγοράς να αποτελεί το νέο πεδίο του ανταγωνισμού και την Apple με τη Samsung να κατέχουν σχεδόν το 45% του συνόλου των αποστολών smartphones στον κόσμο. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Strategy Analytics που αναφέρει το CNET, τόσο η Apple όσο και η Samsung είδαν τις πωλήσεις τους να σημειώνουν κάμψη, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές μπήκαν πιο δυναμικά στην αγορά διεκδικώντας και εκείνοι μερίδιο.

Η Juniper Research, θεωρεί ότι όσο μεγαλώνουν τα μερίδια της αγοράς που κατέχουν οι μικρότεροι κατασκευαστές, θα μπορούν να εμφανίσουν οικονομίες κλίμακος και σταδιακά να μπουν και σε άλλες κατηγορίες της αγοράς. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, να δούμε και σοβαρές ανατροπές στην παγκόσμια αγορά smartphones στο μέλλον.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons