Το Google Home σύντομα θα δίνει και απαντήσεις μέσω… τηλεόρασης

by George Polyzos • On 18-05-2017 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O ανακοινώθηκε ότι το Google Home, το «έξυπνο ηχείο» της εταιρείας σύντομα θα έχει την ικανότητα απόκρισης στα αιτήματα του χρήστη μέσω της τηλεόρασης.

Το νέο χαρακτηριστικό του Google Home αποκαλείται «Visual Responses» και μέσω αυτού ο χρήστης θα μπορεί να θέτει ερωτήματα π.χ. οδηγίες για την εύρεση μίας διεύθυνσης ή ενημέρωση για το ημερήσιο πρόγραμμα και ακολούθως η συσκευή θα είναι σε θέση να «στέλνει» τις απαντήσεις στην μεγάλη οθόνη μίας τηλεόρασης.

Παρά το γεγονός ότι το εν λόγω χαρακτηριστικό ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του Google I/O εντούτοις η Google δεν έδωσε κάποια εκτίμηση για το πότε η συγκεκριμένη αναβάθμιση έρθει στις συσκευές των χρηστών. Για την ακρίβεια, η Google ξεκαθάρισε ότι ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη πριν η συγκεκριμένη λειτουργία καταστεί διαθέσιμη.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό Visual Responses δεν ήταν το μόνο το οποίο θα προστεθεί στις δυνατότητες του Google Home. Πλέον, η συσκευή θα έχει την ικανότητα πραγματοποίησης κλήσεων: ο χρήστης θα αναφέρει στο Google Home να καλέσει οποιονδήποτε αριθμό από τη λίστα επαφών του και η συσκευή θα ακολουθεί τις οδηγίες. Η κλήση θα μπορεί να γίνει μέσω του προσωπικού αριθμού του χρήστη ενώ θα είναι στη διακριτική του ευχέρεια η χρήση και εναλλακτικού αριθμού. Αυτή η λειτουργία αναμένεται να καταστεί διαθέσιμη σε ΗΠΑ και Καναδά εντός των επόμενων μηνών.

Παράλληλα, το Google Home θα αποκτήσει και ενισχυμένες multimedia δυνατότητες στο πλαίσιο της επόμενης αναβάθμισης που θα λανσάρει η Google. Πλέον, η συσκευή θα αποκτήσει ικανότητα streaming μουσικής μέσω των Spotify, SoundCloud και Deezer, αλλά και ικανότητα streaming video από HBO Now, Hulu και μια σειρά άλλων καναλιών. Μαζί με αυτά η Google ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσθέσει υποστήριξη για streaming μέσω σύνδεσης Bluetooth ώστε οι χρήστες να μπορούν να αναπαράγουν τα αρχεία τους κατευθείαν από smartphones, tablets και laptops.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons