Τα αυτόνομα οχήματα της NuTonomy πηγαίνουν στις ΗΠΑ

by Nikos Kaimakamis • On 23-11-2016 • AT 10:22 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

nutonomy-boston-2

Μετά τη Σιγκαπούρη, η NuTonomy ετοιμάζεται να στείλει τα αυτόνομα κινούμενα οχήματά της στην αμερικανική αγορά. 

Τα οχήματα της NuTonomy είναι ταξί χωρίς οδηγό, τα οποία ξεκίνησαν να δοκιμάζονται στη Σιγκαπούρη και τώρα, εντός του έτους θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Βοστώνης, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Ήδη, η NuTonomy έχει λάβει τη σχετική άδεια από τις Αρχές, προκειμένου να ξεκινήσει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες, στους δρόμους της Βοστώνης. Οι δοκιμές θα γίνουν σε μία περιορισμένη έκταση, η οποία αργότερα μπορεί να καλύψει μεγαλύτερη επιφάνεια του αστικού ιστού.

Ο σκοπός των δοκιμών της NuTonomy είναι να μπορέσουν τα οχήματά της να μάθουν στοιχεία της οδικής σήμανσης, αλλά και να δουν τις συνήθειες κίνησης των οδηγών των άλλων οχημάτων, των δικύκλων και, φυσικά, των πεζών. Για το σκοπό αυτό, η NuTonomy χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροκίνητο Renault Zoe, το οποίο έχει εφοδιαστεί με ειδικό λογισμικό αυτόνομης κίνησης. Στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται ένας μηχανικός της NuTonomy, ο οποίος θα μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο, εάν κάτι πάει στραβά.

Η NuTonomy, η οποία αποτελεί μία εταιρεία που έχει ξεκινήσει από το MIT, έχει ως έδρα της την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ και ετοιμάζεται να λανσάρει εμπορικά την υπηρεσία των αυτόνομα κινούμενων ταξί της στη Βοστώνη, μέσα στο 2018.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons