Ο Elon Musk αποκαλύπτει τα SpaceX drones

by Nikos Kaimakamis • On 24-11-2014 • AT 2:03 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

 

SpaceX Falcon 9 rocket

O μοναδικός Elon Musk ξαναχτυπά με ακόμα ένα πρωτοποριακό σχέδιο του, τα SpaceX drones που θα συλλέγουν τους επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους της εταιρείας του.

Ο Elon Musk είχε παρουσιάσει το όραμά του να χρησιμοποιεί ξανά τους πυραύλους των αποστολών της SpaceX, για μείωση κόστους των διαστημικών ταξιδιών. Το ερώτημα παρέμενε το πώς θα μπορούσε να συλλέξει κανείς τον πύραυλο που έχει επιστρέψει ασφαλώς στον ωκεανό. Το όραμα του Elon Musk μιλά για αυτόνομα drone πλοία που θα αναλαμβάνουν να μαζεύουν από τη θάλασσα τους πυραύλους Falcon 9.

spacex landing

H αυτόνομη βάση της SpaceX, την οποία ο Elon Musk έδειξε στο Twitter σε μία φωτογραφία, έχει διαστάσεις 300×100 πόδια, σύμφωνα με τα όσα σημειώνει ο επιχειρηματίας. Μαζί με τη βάση προσγείωσης και συλλογής των πυραύλων της SpaceX, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορεί να κινείται ανάλογα με το μέρος όπου θα εισέρχεται ο Falcon 9 στην ατμόσφαιρα, ο Elon Musk τόνισε ότι οι πύραυλοι της SpaceX θα είναι εξοπλισμένοι με ειδικά πτερύγια τα οποία θα επιτρέπουν τον χειρισμό του κατά την επάνοδό του στην ατμόσφαιρα.

Το σχόλιο του Tech Crunch που λέει πως ο Elon Musk είναι “ένας ταξιδιώτης του χρόνου που έχει επιστρέψει από το μέλλον για να βοηθήσει την ανθρωπότητα να κάνει το επόμενο βήμα εξέλιξης της πέρα από τη Γη”, δεν θα μπορούσε να μας βρίσκει περισσότερο σύμφωνους…

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons