Ο Bill Gates επενδύει στην καθαρή ενέργεια

by Nikos Kaimakamis • On 30-11-2015 • AT 12:35 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Bill-Gates

Ο Bill Gates αποδεικνύει ότι πιστεύει πως οι πλούσιοι αυτού του κόσμου οφείλουν να βοηθούν το σύνολο του πλανήτη. 

Η νέα πρωτοβουλία του Bill Gates αφορά στην παραγωγή καθαρής ενέργειας που δεν προκαλεί ζημιά στο περιβάλλον. Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ του Bill Gates και άλλων πολύ γνωστών ονομάτων από τον χώρο της τεχνολογίας και όχι μόνο, με επενδύσεις που ενδέχεται να φτάσουν μέχρι και το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Clean Tech Initiative, όπως θα ονομάζεται η πρωτοβουλία, θα έχει στόχο να υιοθετηθούν πρακτικές καθαρής ενέργειας από τον κόσμο της τεχνολογίας μέχρι το 2020. Ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που εμπλέκονται σε αυτή την πρωτοβουλία συγκαταλέγονται οι ιδρυτές των Amazon, Facebook, LinkedIn και πολλοί άλλοι.

Η κίνηση αυτή του Bill Gates και των συνεργατών του δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη από την Παγκόσμια Διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη στο Παρίσι και ξεκίνησε σήμερα. Αποτελεί μία ευθεία δήλωση των σημαντικών παικτών της αγοράς τεχνολογίας ότι θέλουν να προστατεύσουν περισσότερο το περιβάλλον, μέσα από ανάλογες κινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple έχει δηλώσει από τον Οκτώβριο ότι το 87% των παγκόσμιων υπηρεσιών της αντλεί ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons