Νέα προστασία των ματιών στις gaming οθόνες της AOC

by George Polyzos • On 28-08-2015 • AT 12:32 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

G2260VWQ6_side_to_right_shooter_design

Η AOC ανακοίνωσε δύο νέες AMD FreeSync gaming οθόνες με χρόνο απόκρισης 1ms και λανσάρει την τεχνολογία Anti-Blue Light, που μειώνει το επιβλαβές μπλε τμήμα του φάσματος του φωτός.

Η αποκοπή αυτών των επιβλαβών για τα μάτια κυμάτων φωτός σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, δε συνεπάγεται σε καμία περίπτωση τη μείωση στην πιστότητα του χρώματος και το οπτικό βάθος. Αντιθέτως, η εμπειρία gaming βελτιώνεται καθώς τελειοποιείται με την προηγμένη προστασία των ματιών. Τα μοντέλα AOC G2260VWQ6 και G2460VQ6, θα είναι διαθέσιμα τον επόμενο Σεπτέμβριο με ενδεικτική τιμή λιανικής 149 ευρώ και 179 ευρώ.

Προηγμένη προστασία των ματιών για gamers

Τα μικρού μήκους κύματα μπλε φωτός βλάπτουν σημαντικά και με διάφορους τρόπους το ανθρώπινο μάτι. Για την εξάλειψη του επιβλαβούς μέρους του φωτός, η τεχνολογία Anti-Blue Light της AOC μετατοπίζει την κορυφή του μήκους κύματος από τα 450 nm στα αρκετά ασφαλέστερα 460 nm. Ως αποτέλεσμα, το επικίνδυνο φως μειώνεται περισσότερο από 90%. Η μετατόπιση του μπλε φωτός, αντί του φιλτραρίσματος ή του μπλοκαρίσματός του, προσφέρει εξαιρετικά χρώματα χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας.

Ένα ακόμα φαινόμενο που πιθανώς να ενοχλήσει τα μάτια των gamers είναι το τρεμόπαιγμα. Όταν ο οπίσθιος φωτισμός LED προσαρμόζει τη φωτεινότητα της οθόνης καθώς ανανεώνεται η εικόνα, τότε προκαλείται τρεμόπαιγμα που ενδέχεται να επηρεάσει τα μάτια και να προκαλέσει κόπωση και δυσφορία. Η τεχνολογία Flicker FREE της AOC χρησιμοποιεί συνεχές ρεύμα, ενώ οι περισσότερες οθόνες λειτουργούν με διαμόρφωση πλάτους παλμών. Η τεχνολογία αυτή μειώνει σημαντικά το τρεμόπαιγμα, αποτρέποντας την κόπωση και δυσφορία των ματιών, ενώ διευκολύνει τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού.

G2460VQ6

Το Gaming στα καλύτερά του

Με την τεχνολογία AMD FreeSync και χρόνο απόκρισης 1 ms στα 60 hertz, οι gamers απολαμβάνουν ομαλό gaming χωρίς «σκίσιμο» εικόνας, stuttering, καθυστερήσεις ή θάμπωμα κινήσεων. Έτσι εξασφαλίζεται απόλυτα ανεμπόδιστο gameplay για κάθε τύπο gamer, από τον πιο αρχάριο έως τον πιο προχωρημένο.

Για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του ανταγωνιστικού gaming, η AOC έχει ήδη παρουσιάσει δύο επιπλέον οθόνες με AMD FreeSync και ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, τις AOC G2460PF και G2770PF. Και τα τέσσερα μοντέλα διαθέτουν δυναμική αναλογία αντίθεσης 80.000.000:1, εξασφαλίζοντας υψηλό οπτικό βάθος και λεπτομέρεια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons