Έναρξη υποβολής συμμετοχών για τα Sony World Photography Awards

by George Polyzos • On 04-06-2016 • AT 8:57 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

Sony-α7rII

Από την 1η Ιουνίου άνοιξαν οι συμμετοχές για τα βραβεία Sony World Photography Awards, τα οποία επίσης γιορτάζουν τη δέκατη επέτειό τους.

Εκτός από τους διαγωνισμούς που εστιάζουν στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό και στην Κατηγορία Νέων και Μαθητών, η αναζήτηση έχει να κάνει ακόμα με το να βρεθεί ο καλύτερος φωτογράφος της Ελλάδας για το Εθνικό Βραβείο Ελλάδας.

Τα Sony World Photography Awards αναγνωρίζουν, ετησίως, την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου. Η συμμετοχή στα βραβεία είναι ανοικτή σε όλους τους φωτογράφους, καθώς αποτελούν μια επίσημη φωνή στη βιομηχανία της φωτογραφίας, η οποία έχει τη δύναμη να διαμορφώνει την καριέρα των νικητών και των φιναλίστ φωτογράφων της.

Κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει τόσο τα αναδυόμενα ταλέντα, όσο και τους καθιερωμένους καλλιτέχνες και παρουσιάζει την καλύτερη φωτογραφία του κόσμου για τους 12 τελευταίους μήνες, σε ένα διεθνές κοινό.

Οι φωτογράφοι είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τη δουλειά τους δωρεάν σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις διαγωνισμούς: στην Κατηγορία Επαγγελματιών, στον Ανοικτό Διαγωνισμό, στην Κατηγορία Νέων και στο Student Focus, στο www.worldphoto.org.

Η πρόσφατα ανανεωμένη ιστοσελίδα παρέχει μια καλύτερη οπτική πλατφόρμα για τα βραβεία των φωτογράφων και κάνει τη δήλωση συμμετοχής πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.

Οι συμμετοχές στα Εθνικά Βραβεία Ελλάδος θα γίνονται δεκτές για οποιονδήποτε έχει Ελληνική εθνικότητα και δηλώνει συμμετοχή σε μία από τις δέκα κατηγορίες του Ανοιχτού Διαγωνισμού. Στα βραβεία του 2017 προστίθενται ακόμα νέες κατηγορίες, ενθαρρύνοντας τους φωτογράφους να επεκτείνουν τα δημιουργικά τους όρια.

Τα Sony World Photography Awards προσφέρουν μια ευρεία σειρά παροχών για τους νικητές φωτογράφους, οι οποίες περιλαμβάνουν:
• Τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης της Sony
• 25.000 δολάρια για το νικητή του τίτλου Φωτογράφος της Χρονιάς
• 5.000 δολάρια για το νικητή του Ανοικτού Διαγωνισμού
• Κορυφαίο εξοπλισμό ψηφιακής απεικόνισης Sony για τους νικητές των Εθνικών Βραβείων
• Ένταξη στην έκθεση των Sony World Photography Awards στο Λονδίνο
• Ένταξη στο ετήσιο βιβλίο νικητών των Sony World Photography Awards
• Παγκόσμια έκθεση στα μέσα ενημέρωσης και αυξημένη αναγνώριση

Το 2016, τα Sony World Photography Awards προσέλκυσαν τον αριθμό-ρεκόρ των 230.103 συμμετοχών από 186 χώρες. Το 2016 ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της χρονιάς απονεμήθηκε στον Ιρανό φωτορεπόρτερ Asghar Khamseh για το έργο του «Fire of Hatred». Το Εθνικό Βραβείο Ελλάδος απονεμήθηκε στον Άγγελο Τζωρτζίνη.

Η λίστα των φιναλίστ των Sony World Photography Awards θα ανακοινωθεί στις 28 Φεβρουαρίου, οι νικητές των Ανοικτών και Εθνικών Βραβείων θα αποκαλυφθούν στις 28 Μαρτίου και συνολικά οι νικητές στις 20 Απριλίου του 2017, με μια έκθεση στο Somerset House, στο Λονδίνο, η οποία θα έχει διάρκεια από τις 21 Απριλίου ως τις 7 Μαΐου 2017.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons