Η Sony παρουσιάζει τα γυαλιά SmartEyeglass

by Nikos Kaimakamis • On 18-02-2015 • AT 1:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

SmartEyeglass-1

Μπορεί τα γυαλιά SmartEyeglass να μην έχουν προσιτό χαρακτήρα, καθώς η ενδεικτική τιμή τους στις ΗΠΑ θα φτάσουν τα 840 δολάρια, αλλά αποτελούν ένα ενδιαφέρον νέο προϊόν της Sony.

Εάν συγκρίνει κανείς το Sony Eyeglass με το Google Glass, τότε μπορεί να τα πει και φθηνά, σε σχέση με την τιμή των 1500 δολαρίων της Google. Ένα άλλο πλεονέκτημα του Sony Eyeglass είναι ότι είναι σαφώς πιο διακριτικά από άλλες προτάσεις έξυπνων γυαλιών.

Η Sony ανακοίνωσε την έκδοση SmartEyglass Developer Edition, η οποία θα κυκλοφορήσει σε Αμερική, Ιαπωνία και Γερμανία από τις 10 Μαρτίου και έπειτα, ενώ αργότερα, περίπου το 2016 θα κάνει την εμφάνισή του στις αγορές το τελικό μοντέλο.

Οι φακοί του SmartEyeglass θα έχουν πάχος 3 χιλιοστών και θα προσφέρουν ανάλυση 419×138 pixels. Διαθέτουν έναν αισθητήρα αφής σε ένα χειριστήριο το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα γυαλιά και επιτρέπουν σε όποιον τα φορά να εκτελεί μια σειρά από λειτουργίες, όπως είναι η λήψη φωτογραφιών, η επικοινωνία και οι φωνητικές  εντολές.

Τα γυαλιά της Sony προσφέρουν αυτονομία 150 λεπτών, ζυγίζουν 77 γραμμάρια και υποστηρίζουν συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth, ενώ μπορούν να συνεργαστούν με κινητά που έχουν λειτουργικό σύστημα Android 4,4 και ανώτερο.

Θα είναι επίσης, εξοπλισμένο με κάμερα με αισθητήρα 3 Megapixel, τεχνολογίας CMOS, με δυνατότητα λειτουργία Augmented Reality, ενώ το Sony SmartEyeglass διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, γυροσκοπικό αισθητήρα, πυξίδα, μικρόφωνο και αισθητήρα φωτεινότητας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons