Η Samsung «έχασε» την Κίνα, «κερδίζει» τις ΗΠΑ

by George Polyzos • On 07-08-2014 • AT 3:12 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

smartphones

 

Μπορεί η Samsung να απώλεσε την κυριαρχία στην πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου, την Κίνα, ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει τα πρωτεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συνέλλεξε η εταιρεία ερευνών Counterpoint Research, η Samsung διατήρησε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, με το μερίδιο, από τις παραδόσεις συσκευών smartphones κατά το β’ τρίμηνο του έτους, να φτάνει στο 36,1%.

Η αύξηση του μεριδίου της κορεατικής εταιρείας είναι της τάξης του 2,2%, αφού το ποσοστό για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ήταν στο 33,9%. Στη δεύτερη θέση της αμερικανικής αγοράς βρέθηκε η Apple με μερίδιο για το β’ τρίμηνο του 2014 να φτάνει στο 29,7%, έναντι 25,9% του β’ τριμήνου του 2013.

Στην τρίτη θέση της αμερικανικής αγοράς «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων βρέθηκε μία άλλη κορεατική εταιρεία (σωστά μαντέψατε), η LG Electronics, με μερίδιο 11%, έναντι 9,9% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η κινεζική ZTE, με το μερίδιό της να αυξάνεται οριακά από 4,3% σε 4,5%.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Motorola με μερίδιο παραδόσεων 4,5%, έναντι 3,6% πέρυσι. Αξιοσημείωτη είναι η απουσία της Nokia (πλέον Microsoft), αν και η Counterpoint Research επισημαίνει ότι οι παραδόσεις συσκευών Lumia είχαν το δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης, επιτυγχάνοντας μία ετήσια αύξηση της τάξης του 66%.

Ωστόσο, η απουσία μία συσκευής που θα «οδηγήσει την κούρσα» για λογαριασμό της Microsoft, όπως συμβαίνει με τις ναυαρχίδες άλλων κατασκευαστών, την καταδικάζει σε χαμηλά μερίδια αγοράς. Αντίστοιχα, η HTC είδε τις παραδόσεις της να αυξάνονται, σε ετήσια βάση, κατά 25%, κυρίως χάρη στη ναυαρχίδα της One (M8). Παρόλα αυτά το συνολικό μερίδιο της εταιρείας από την Ταϊβάν δεν ξεπέρασε το 4%.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons