Το YouTube δοκιμάζει HTML5, ξεχάστε το Flash

by Stefanos Kofopoulos • On 21-01-2010 • AT 4:14 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Internet

Το YouTube δοκιμάζει HTML5

Σε αγώνα δρόμου με τον χρόνο βρίσκεται το YouTube που θέλει να ξεφορτωθεί το Flash και να παίξει με την HTML5 όσο πιο σύντομα γίνεται. Ο λόγος είναι απλός. Το Google θέλει με κάθε τρόπο να είναι όσο πιο συμβατό με τα standard και όσο πιο ανοιχτό γίνεται, κάτι που το Flash της Adobe δεν προσφέρει. Αντίθετα μάλιστα, το Flash εκτός από την κλειστή φιλοσοφία και την καθολική κυριαρχία στην αγορά του online video streaming, δεν δουλεύει στο iPhone και σε πολλές άλλες mobile συσκευές. Με τους νέους mobile browsers βασισμένους στο WebKit ή άλλα σύγχρονα rendering engines, η HTML5 είναι η ιδανική λύση για το παρόν και το μέλλον.

Για να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα το YouTube μας θυμίζει το εξής: HTML5 on YouTube doesn’t support videos with ads, captions, or annotations and it requires a browser that supports both the video tag and h.264 encoded video (currently that means Chrome, Safari, and ChromeFrame on Internet Explorer).

Αν θέλετε να δοκιμάσετε τι εστί YouTube HTML5 βίντεο και ήχος το δηλώνετε στο youtube.com/testtube και βλέπετε το demo. Εντυπώσεις;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Καιρός ήταν!

  :)

  • Έχει δρόμο ακόμα για δύο λόγους.. ο ένας είναι το post που ετοιμάζω, ο άλλς είναι ότι η HTML5 μέχρι να γίνει επίσημα standard θα έχει καταστραφεί ο κόσμος :)

   • Ότι θα αργήσει, θα αργήσει πολύ. Αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τέτοιες κινήσεις, δημιουργούν feedback και το τελικό προϊόν θα είναι πιο stable.

 2. Είναι ιδέα μου ή το (hardware accelerated) flash και το html5 video δεν έχουν τόσο “όμορφη” εικόνα όσο το flash (χωρίς GPU support)
  Μοιάζει σαν να το κάνει resize με τη χειρότερη δυνατή μέθοδο… χωρίς ασφαλώς deblock κλπ…
  προς το παρόν παραμένω σε Flash (χωρίς acceleration…)

Top

Show Buttons
Hide Buttons