Το Twitter επενδύει στις έρευνες του MIT για τα social media

by George Polyzos • On 02-10-2014 • AT 2:02 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

mobile phones

Σύμφωνα με ανακοίνωση του MIT (Massachusetts Institute of Technology) το Twitter θα επενδύσει το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο ερευνητικό εργαστήριο του ιδρύματος για τα social media.

Το νεοσύστατο Laboratory of Social Machines του MIT θα έχει πλήρη πρόσβαση στις δημοσιεύσεις που γίνονται στο Twitter, σε πραγματικό χρόνο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και πρόσβαση στο αρχείο των μηνυμάτων από την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας, περίπου πριν από οκτώ χρόνια.

Το project του εργαστηρίου για τα social media θα έχει διάρκεια πέντε χρόνια με στόχο την καλύτερη κατανόηση του τρόπου διάδοσης διαφόρων τύπων μηνυμάτων διαμέσου των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης.

Παράλληλα, στόχος της έρευνας είναι ο καθορισμός των διαφορετικών τρόπων με τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να μοιραστούν πληροφορίες.

Επίσης, σκοπός του ευρύτερου προγράμματος είναι η δημιουργία νέων εργαλείων και εφαρμογών  που «θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη δημιουργία νέων μορφών δημοσίας επικοινωνίας και κοινωνικής οργάνωσης», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του MIT.

Γενικότερα, οι ερευνητές προσδοκούν ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ακόμη και νέες πλατφόρμες, για άτομα και οργανισμούς, μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εντοπίζονται, να διεξάγονται συζητήσεις και τελικά να επιλύονται θέματα σχετικά με προβλήματα σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη χορηγία του Twitter προς το MIT, δεν θα υπάρχει άλλη ανάμιξη στη λειτουργία του Laboratory of Social Machines και πολύ περισσότερο στα τελικά αποτελέσματα της ερευνητικής εργασίας του.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons