Το Twitter εξαγοράζει την εταιρεία «βαθιάς μάθησης» Madbits

by George Polyzos • On 12-08-2014 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

smartphone-in-hand

 

Το Twitter εξαγόρασε τη startup εταιρεία Madbits, η οποία ειδικεύεται στη «βαθιά μάθηση» και ειδικότερα στον τομέα της μηχανικής όρασης.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο site της, η Madbits έχει αναπτύξει τεχνολογία «έξυπνης όρασης» η οποία είναι σε θέση να κατανοεί, να οργανώνει και να εξάγει σχετικές πληροφορίες, αυτόματα μετά την πρώτη επαφή με μία εικόνα. Ουσιαστικά η εταιρεία ειδικεύεται στην κατανόηση του περιεχομένου μία εικόνας, είτε υπάρχουν tags σε αυτή είτε όχι.

Προφανώς μία τεχνολογία αυτού του είδους είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για το Twitter, δεδομένου του όγκου φωτογραφιών που δημοσιεύονται καθημερινά μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Ενδεχομένως η εξαγορά της Madbits να επιτρέψει στο Twitter να εισαγάγει νέες λειτουργίες όπως αναζήτηση εικόνων, βελτίωση της αναζήτησης με βάση το περιεχόμενο της εικόνας ή ακόμη και καλύτερη ανάλυση εικόνων ανάλογα με το περιεχόμενο του κάθε tweet.

Η βαθιά μάθηση είναι μία μορφή τεχνητής νοημοσύνης η οποία έχει εξελιχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και έχει γνωρίσει εφαρμογές σε τομείς όπως η μηχανική όραση, η ανάλυση κειμένου και η αναγνώριση του φωνητικού λόγου.

Λεπτομέρειες για το κόστος και τους όρους της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκαν, αλλά ενδεικτικά το Gigaom αναφέρει ότι νωρίτερα φέτος η Google έδωσε 400 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει την DeepMind, μία άλλη startup που επίσης ειδικεύεται στις τεχνολογίες βαθιάς μάθησης.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons