Το ρομπότ της Toshiba που επικοινωνεί με τη νοηματική

by Nikos Kaimakamis • On 09-10-2014 • AT 9:45 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

H Toshiba παρουσίασε ένα ρομπότ, την Aiko Chihara, η οποία επικοινωνεί με άλλους ανθρώπους με τη βοήθεια της νοηματικής γλώσσας.

Η Aiko έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε μία ρεσεψιόν στην έκθεση CEATEC 2014 στην Ιαπωνία και εντυπωσίασε με την ικανότητά της να επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο με τους ανθρώπους με τη νοηματική γλώσσα. Το ρομπότ της Toshiba εκτελεί απαλές κινήσεις με τα χέρια της, ενώ υπάρχουν 15 διαφορετικά σημεία έκφρασης στο κεφάλι της προκειμένου να μπορεί να δείξει σωστά μια σειρά από συναισθήματα και να κάνει έτσι πιο ρεαλιστική την εμπειρία επικοινωνίας μαζί της.

Αποτελεί προϊόν εξέλιξης της Toshiba σε συνεργασία με διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως είναι εκείνο της Osaka. Στην παρούσα φάση, η Aiko γνωρίζει μόνο την ιαπωνική νοηματική γλώσσα, αλλά οι δημιουργοί της θέλουν να της διδάξουν και την αμερικανική, επεκτείνοντας έτσι τις πιθανές εφαρμογές της.

Η πρώτη εικόνα της Aiko Chihara είναι εντυπωσιακή με τη φυσική εικόνα του προσώπου της, καθώς και των κινήσεων των χεριών της, παρόλο που δεν μπορεί να πει περισσότερα πράγματα πέρα από απλούς χαιρετισμούς στα ιαπωνικά και να επικοινωνήσει για βασικά πράγματα. Είναι, όμως, ένα καλό δείγμα της εξέλιξης που θα εμφανιστεί στον τομέα της ρομποτικής στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons