Το Project Ara θα έχει το δικό του κατάστημα

by Nikos Kaimakamis • On 24-10-2014 • AT 1:04 pm • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Project_Ara_scattered_parts

Το Project Ara της Google, για το σπονδυλωτό τηλέφωνο, θα έχει το δικό του κατάστημα από το οποίο θα μπορεί κανείς να παραγγείλει τα μέρη του τηλεφώνου.

Το Project Ara αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στις αγορές το 2015, ενώ όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξής του, Paul Eremenko, θα υπάρχει ένας δικτυακός τόπος από τον οποίο ο κάτοχος της συσκευής θα μπορεί να παραγγέλνει τα μέρη που επιθυμεί να προσαρμόσει στο πλαίσιο του τηλεφώνου του και να αποκτά έτσι τις αντίστοιχες δυνατότητες και λειτουργίες.

Κατά μία έννοια, όπως ορθά τονίζει το GSM Arena, η λογική του καταστήματος του Project Ara θα θυμίζει τη λογική που διέπει το Play Store της Google, μόνο που σε αυτή την περίπτωση το αντικείμενο πώλησης θα είναι το hardware.

Παράλληλα, θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν το Modular Development Kit, μέσα από το οποίο οποιοσδήποτε θα μπορεί να δημιουργήσει το δικό του module, δηλαδή ένα κομμάτι που θα μπορεί να προσαρμοστεί στο πλαίσιο και να εκτελεί μία διαφορετική λειτουργία.

Το MDK θα είναι ελεύθερο και οι χρήστες θα μπορούν να πωλούν στο κατάστημα του Project Ara τα modules που δημιουργούν με αυτό. Αναμφίβολα, πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα λογική και ανανέωση της κατηγορίας των smartphones.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άντε να δούμε πότε θα βγεί στην αγόρα !!! Αυτό είναι innovation

Top

Show Buttons
Hide Buttons