Το στυλό για το διάστημα
από Titanas 20-04-2007 | 03:20 pm | 5 σχόλια
Η ιστορία με την Nasa, το διάστημα, το στυλό, τους Ρώσσους και το μολύβι είναι απλά παραμύθι. Η αλήθεια είναι ότι μια ιδιωτική εταιρεία ονόματι Fisher Pen Company κατασκεύασε το στυλό που χρησιμοποιείται στο διάστημα μετά από επένδυση 1 εκ. δολλαρίων. Σύμφωνα με την πατέντα που κατέθεσε η εταιρεία το 1965 στο στυλό μπορεί να γράψει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας αλλά ακόμα και μέσα στο νερό σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -45.5C ως 204.4C.
Οι λεπτομέρειες και η τεχνολογία πίσω από το στυλό είναι ενδιαφέρουσα και ξεδιαλύνει μια και καλή τον μύθο που κοροϊδεύει τους Αμερικανούς για την αποτυχία τους να χρησιμοποιήσουν μολύβι στο διάστημα… μια ιδέα εξαιρετικά χαζή αφού το μολύβι είναι εύφλεκτο υλικό και τα κομμάτια που ίσως σπάσουν είναι επικίνδυνα για τους αστροναύτες.
[via]



5 σχόλια στο θέμα: Το στυλό για το διάστημα
Billy on 20.04.2007 @ 05:27 pm.
Ουσιαστικα χρησιμοποιησαν και αυτοι μολυβι (αμερικανοι) αλλα λογω των τεχνικων δυσκολιων, που ολοι μπορουμε να φανταστουμε, αγορασαν τα στυλο αυτα απο ιδιωτικη εταιρια, η οποια τα ανεπτυξε [b]χωρις[/b] να εχει χρηματοδοτηθει απο τη NASA. Τα στυλο αυτα τα χρησιμοποιησαν και οι Ρωσοι!
Titanas on 20.04.2007 @ 05:31 pm.
@Billy: Διάβασες το άρθρο; Δεν αναφέρει αυτό!
Billy on 21.04.2007 @ 01:27 am.
http://history.nasa.gov/spacepen.html
Titanas on 21.04.2007 @ 01:57 am.
@Billy: ΟΚ, τώρα έπισα τι έλεγες. Μπέρδεψα τις ιδιωτικές εταιρίες. Είχες δίκιο man. Sorry.
jim on 23.04.2007 @ 11:17 pm.
Παρόλα αυτά δεν αποκλειται το πασιφανές ότι οι Αμερικάνοι είναι βλάκες…