Συζητήσεις με τη μηχανή αναζήτησης…

by Nikos Kaimakamis • On 14-08-2014 • AT 10:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

alexander bing

Η ιστορία των ψηφιακών βοηθών, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, η διαδικασία αναγνώρισης φωνητικών εντολών, θα μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Η Microsoft μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με το Bing.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η μηχανή αναζήτησης Bing επιτρέπει πλέον στους χρήστες της να συνεχίζουν τις αναζητήσεις τους με την εκ νέου πληκτρολόγηση ερωτήσεων για περαιτέρω φιλτράρισμα των αποτελεσμάτων που παρουσιάζονται. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι είναι ότι θα πρέπει να έχουν κάνει πρώτα sign in με τον Microsoft λογαριασμό τους για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Αφότου το κάνουν αυτό μπορούν να πληκτρολογήσουν στο πεδίο αναζήτησης μία ερώτηση του τύπου “who is the president of the united states” και να λάβουν την απάντηση “Barack Obama”. Εάν τώρα πληκτρολογήσει κανείς “how tall is he”, τότε η μηχανή αναζήτησης θα παρουσιάσει το ύψος του Αμερικανού Προέδρου, καθώς θα έχει καταλάβει ότι πρόκειται για follow up ερώτηση για το ίδιο πρόσωπο. Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση με το Bing, καθώς συλλέγετε επιπρόσθετες πληροφορίες για ένα θέμα. Κάναμε μία μικρή δοκιμή με όρο αναζήτησης “Alexander The Great” και μετά πληκτρολογήσαμε “Πού είναι ο τάφος του” και η μηχανή κατανόησε ότι είμαστε στο ίδιο context, οπότε και απάντησε για τις πιθανές τοποθεσίες και τους μύθους γύρω από τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου (για την ιστορία, δεν μας απάντησε εάν πρόκειται για το μεγάλο αρχαιολογικό εύρημα του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη…).

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία λογική τύπου Cortana που έρχεται στο desktop μέσα από την εμπειρία χρήσης μίας μηχανής αναζήτησης.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons