Συνεργασία Kaspersky και βρετανικής αστυνομίας

by George Polyzos • On 29-09-2014 • AT 9:08 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

H Kaspersky Lab ενώνει τις δυνάμεις της με την Αστυνομία του Λονδίνου, με σκοπό την εκπαίδευση των αστυνομικών δυνάμεων και επιχειρήσεων σε όλη τη Βρετανία, σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του ψηφιακού εγκλήματος.

Το ψηφιακό έγκλημα αντιστοιχεί σε ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των περιστατικών απάτης που σημειώνονται σήμερα, με επτά στις δέκα απάτες να σχετίζονται με το Διαδίκτυο, σύμφωνα με το National Fraud Intelligence Bureau της Βρετανίας. Ωστόσο, η περίπλοκη και άγνωστη στο ευρύ κοινό φύση αυτών των εγκλημάτων, δημιουργεί προβλήματα τόσο στην αντιμετώπιση, όσο και στον εντοπισμό και την κατανόηση τους.

Για να αντιμετωπίσει την αύξηση του ψηφιακού εγκλήματος, η Αστυνομία της Πόλης του Λονδίνου ζήτησε τη συνδρομή των ειδικών της Kaspersky Lab, με σκοπό να την εκπαίδευση αστυνομικών από κάθε βαθμίδα, πάνω στις συνεχώς αυξανόμενες διαδικτυακές απειλές.

Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα κατάρτισης – το πρώτο στο είδος του για τις διωκτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου – θα παρέχει τις αναγκαίες δεξιότητες και γνώσεις για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση διαδικτυακών εγκλημάτων – από την εξαπάτηση ενός μεμονωμένου θύματος κατά τη διάρκεια μιας online αγοράς, μέχρι τη στοχευμένη επιχείρηση εναντίον μιας επιχείρησης με απώλειες χιλιάδων λιρών.

Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερες υπηρεσίες και σε μεγάλες επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την αναβάθμιση των δυνατοτήτων αυτοπροστασίας τους από ψηφιακές επιθέσεις. Συνδυάζοντας τη θεωρητική γνώση με την πράξη, το πρόγραμμα εκπαίδευσης, το οποίο διαρκεί μία εβδομάδα, προσφέρει απτή εμπειρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη σημαντικών δεξιοτήτων, όπως η παρακολούθηση της κίνησης στο δίκτυο, η ανάλυση εικόνων του σκληρού δίσκου και η αποσύνθεση κακόβουλου λογισμικού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπαιδευόμενοι θα χρησιμοποιήσουν εξειδικευμένα εργαλεία κατάρτισης και μια ειδική μεθοδολογία που ανέπτυξε η Kaspersky Lab. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, θα τονιστεί και η ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας υποβολής αναφορών σχετικά με περιστατικά απάτης από τις επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ασφάλειας μπορούν να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του ζητήματος.

Το πρώτο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το National Fraud Intelligence Bureau, τον Φεβρουάριο του 2014. Το επιμορφωτικό πρόγραμμα εστιάζει στις απειλές εναντίον χρηματοοικονομικών οργανισμών και κρατικών φορέων, οι οποίοι αποτελούν και τους κορυφαίους στόχους ηλεκτρονικής απάτης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, οι δεξιότητες που απέκτησαν οι συμμετέχοντες μπορούν να εφαρμοστούν και για την καταπολέμηση ψηφιακών απειλών που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει το ευρύ κοινό.

[Δ.Τ. Kaspersky Lab]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons