Το Symbian έγινε Nokia, το Symbian Foundation πουλάει άδειες χρήσης

by Stefanos Kofopoulos • On 08-11-2010 • AT 10:35 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Το Symbian μόλις έγινε πιο Nokia από ποτέ, το Symbian Foundation θα πουλάει άδειες χρήσης

Οι εξελίξεις στην Nokia και στο οικοσύστημα του Symbian OS τρέχουν με φρενήρη ρυθμό. Η Nokia ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του Symbian OS θα γίνεται αποκλειστικά από την εταιρεία ενώ το Symbian Foundation θα πουλάει άδειες χρήσης σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το λειτουργικό. Η δήλωση είναι όσο πιο ξεκάθαρη θα μπορούσε να γίνει:

“Following an announcement by the board of the Symbian Foundation that it will be transitioning from its current operational activities to become a licensing operation only” ενώ ο Jo Harlow, Senior Vice President, Smartphones, Nokia συμπλήρωσε το εξής: “The future of Symbian as a platform does not depend on the existence of the foundation”.

Τώρα πλέον η Nokia θα είναι η μοναδική υπεύθυνη για τις αποφάσεις και το μέλλον του Symbian OS, όσο open source και αν είναι το λειτουργικό. Είναι περίεργο βέβαια ότι όλα αυτά συμβαίνουν μερικές μόλις ημέρες μετά το δεκανίκι των 22 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάθεση νέου CEO στο Symbian Foundation.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πιο dead δν γίνεται

  2. Mas koroideyoun;;; giati den pernoysan oloi aytoi apo to prosfato open coffee XXXIV na “apolaysoyn” poso oi developers noiazontai gia to symbian. Ais0an0hka asxhma poy exw to mexri prin 12 mhnes “wow” nokia 5800 express music.

Top

Show Buttons
Hide Buttons