Στο 11% το μερίδιο αγοράς των Windows tablets

by Nikos Kaimakamis • On 11-02-2016 • AT 10:50 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile Newsroom

Windows-Tablet

Τα tablets με λειτουργικό σύστημα Windows έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μερίδιο αγοράς το 11%, εις βάρος της Apple. 

H Strategy Analytics δίνει μετρήσεις για την κατάσταση της αγοράς tablets. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Android παραμένει κυρίαρχο, με μερίδιο αγοράς 61%, ενώ το iOS είδε τις αποστολές tablets να πέφτουν από το 33% του έτους 2014, στο 28% του 2015. Το μερίδιο των Windows tablets βρίσκεται στο 11% από το 6% και αυτό δείχνει ότι το μερίδιο της αγοράς που αντλούν τα Windows tablets προέρχεται κυρίως από την Apple.

Σε συνολικά νούμερα, πάντως, η αγορά των tablets σημείωσε πτώση μέσα σε ένα έτος, της τάξης του 8%. Κατά τη διάρκεια του 2015, έγιναν αποστολές 224,3 εκατομμυρίων συσκευών σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε γενικές γραμμές τα Windows tablets φαίνεται ότι είναι ελκυστικά για τους χρήστες του Windows 10 οικοσυστήματος, σε συνδυασμό με τις universal apps. Από την άλλη μεριά, οι 2 σε 1 συσκευές tablets με το αποσπώμενο πληκτρολόγιο δείχνουν να αποτελούν τη σταθερή επιλογή των καταναλωτών, πεδίο στο οποίο ανήκουν πολλές Windows συσκευές.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι τόσο το Microsoft Surface Pro 4 όσο και το Surface Book έκαναν την εμφάνισή τους κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2015, επομένως είναι λογικό να έχει δημιουργηθεί έντονο ενδιαφέρον για τις φορητές προτάσεις με λειτουργικό Windows.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons