Σημαντική πτώση κερδών αναμένει η Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 07-10-2014 • AT 11:32 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Samsung για το τρίτο τρίμηνο του 2014, αναμένεται πτώση κερδοφορίας της τάξης του 60%, λόγω μειωμένων πωλήσεων.

Αυτό θα είναι το τέταρτο τρίμηνο, όπου  Samsung θα σημειώνει πτώση των κερδών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το τρίμηνο που έκλεισε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα κέρδη αναμένονται να είναι 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώση της τάξης του 59,7% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι.

Μείωση της τάξης του 20% σημειώθηκε στις πωλήσεις της εταιρείας. Η επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Samsung θα γίνει στα τέλη του μήνα, ενώ τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα οι προβλέψεις της, που αποτελούν ένδειξη της οικονομικής πορείας μέσα στο τρίμηνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Samsung βλέπει να επηρεάζεται από την άνοδο μικρότερων κατασκευαστών smartphones με πολύ προσιτό χαρακτήρα στις αναπτυσσόμενες αγορές και την Κίνα, καθώς εκεί οι Huawei, Xiaomi και άλλοι έχουν ολοένα και ισχυρότερη παρουσία.

Στη μείωση των λειτουργικών κερδών της Samsung, σημαντικό ρόλο φέρεται να παίζει και ο συνεχιζόμενος ανταγωνισμός από την Apple με τα νέα της μοντέλα. Μένει, βέβαια, να δούμε πώς θα κινηθεί στην αγορά, το νέο Samsung Galaxy Note 4, το οποίο παραδοσιακά κεντρίζει το ενδιαφέρον του κοινού και έχει μόλις ξεκινήσει την πορεία του στην παγκόσμια αγορά.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons