Samsung Hummingbird ARM Cortex-A8 processor

Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα κινητά όπως τα ξέρουμε σήμερα τουλάχιστον. Ενώ περιμένουμε το Toshiba TG01 με τον επεξεργαστή της Qualcomm Snapdragon QSD8250 να τρέχει στο 1GHz, η Samsung ανακοινώνει επίσημα την ύπαρξη του Hummingbird στο 1GHz ή αλλιώς “dual-issue ARM Cortex-A8 processor architecture in 45nm low-power and low leakage process technology”. Αν όλα αυτά ακούγονται περίεργα δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί εν μέρη είναι. Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι το iPhone 3GS χρησιμοποιεί συγγενικό επεξεργαστή στα 600MHz.

Ένα βήμα παραπέρα και οι φήμες για το Apple tablet αποκτούν σάρκα και οστά, όσο αυτό είναι δυνατόν στον κόσμο των πληροφοριών από τρίτους κατασκευαστές στην Κίνα. Στην θεωρία πάντως, το Samsung Hummingbird στο 1GHz είναι ιδανική λύση για ένα tablet που αναγκαστικά λόγω μεγέθους μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερες σε μέγεθος μπαταρίες ώστε να προσφέρει αρκετή επεξεργαστική ισχύ για περισσότερη ώρα, ακόμα και αν η τεχνολογία για διαχείριση ενέργειας και ARM NEON multi-media extensions δεν είναι απόλυτα ώριμη ακόμα.

[via]

Tags , , , , , ,

Θέματα με μεγάλο ενδιαφέρον

Nokia Lumia 800 white και λευκό επίσημα πλέον στην Ευρώπη

Nokia Lumia 800 white και λευκό επίσημα πλέον στην Ευρώπη

6 σχόλια

Περισσότερα...
Anonymous εναντίον Υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώσατε 1 – 0

Anonymous εναντίον Υπουργείου Δικαιοσύνης σημειώσατε 1 – 0

10 σχόλια

Περισσότερα...
Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

Η δουλειά στην Apple ξεκινάει με δύσκολη συνέντευξη και ψέμα

11 σχόλια

Περισσότερα...

5 σχόλια στο θέμα: Samsung Hummingbird 1GHz για κινητά και Apple tablet ίσως

Nick pap on 29.07.2009 @ 02:10 am.

dual-issue ??? δηλαδή dual core ??? γιατί εάν είναι τέτοιο άρα λογικά το επόμενο πραγματάκι της apple μηπως είναι multitaskng ???

Απάντηση
Antreas on 29.07.2009 @ 05:16 am.

Γιατί αν δεν είναι dual core σημαίνει ότι δεν κάνει multitasking?

Απάντηση
nickpap on 29.07.2009 @ 09:31 am.

Όχι απαραίτητα, άλλα το ανάποδο δεν είναι λίγο μ…… ? Να το έχει και να μην το χρησιμοποιει ?

Απάντηση
freegr.gr on 29.07.2009 @ 09:43 am.

Πλεον οι εποχες εχουν αλλαξει και οι δυνατοι επεξεργαστες χαμηλης καταναλωσης ειναι must στα κινητα μας υποστηριζοντας περισσοτερο multimedia υλικο..

Απάντηση
Titanas on 29.07.2009 @ 10:10 am.

Δεν αναφέρουν dual core αλλά αυτό νομίζω είναι το λιγότερο γιατί ήδη ο επεξεργαστής είναι τόσο γρήγορο που δεν τίθεται θέμα για επιδόσεις

Απάντηση

Πες την γνώμη σου

Πες την γνώμη σου χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό στο Facebook

Bold Link Quote