Ρομπότ και drones με ανθρώπινη όραση από την Intel

by Nikos Kaimakamis • On 15-09-2017 • AT 9:30 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Το Neural Compute Engine μέσα στο νέο Movidius Myriad X VPU της Intel υπόσχεται στοιχεία όρασης όμοια με το ανθρώπινο μάτι σε drones και ρομπότ. 

To Movidius Myriad X VPU της Intel είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση του εξοπλισμού μιας μεγάλης γκάμας συσκευών, όπως είναι τα drones, τα ρομπότ, αλλά και ποικίλες συσκευές imaging με ικανότητες οπτικής αντίληψης που προσομοιάζουν τις λειτουργίες της ανθρώπινης όρασης. Το εμφανές πλεονέκτημα της εξέλιξης αυτής είναι ότι οι μηχανές θα μπορούν να βλέπουν, να αντιλαμβάνονται και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο.

Ένα άλλο στοιχείο που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη των μηχανών είναι το γεγονός ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη θα γίνεται ολοένα και πιο ικανή, ενώ ταυτόχρονα θα μειώνεται το κόστος για τη χρήση της. Το Myriad X είναι μια επεξεργαστική μονάδα της Intel, η οποία προορίζεται προς χρήση για τις αυτόνομες συσκευές, ενώ είναι εξοπλισμένο με hardware που μπορεί να εκτελέσει 1 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Ένα από τα πλεονεκτήματα του chip αυτού είναι ότι απαιτεί την ελάχιστη δυνατή ενέργεια για τη λειτουργία του.

Με τη δυνατότητα της παράλληλης λειτουργίας πολλών νευρωνικών δικτύων μαζί, εκτιμάται ότι οι συσκευές που φορούν το chip της Intel θα έχουν αυξημένες ικανότητες αντίληψης, στοιχείο που θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στο μέλλον.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons