Ο Ray Ozzie φεύγει από την Microsoft, πάει ο Chief Software Architect

by Stefanos Kofopoulos • On 19-10-2010 • AT 10:27 am • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Newsroom

Ray Ozzie

Ο Ray Ozzie, ο Chief Software Architect της Microsoft φεύγει από την εταιρεία. Πριν από τον Ozzie, την θέση κατείχε ο Bill Gates που μετά την αποχώρηση από την ενεργή δράση στην Microsoft άφησε κενό που για κάποιους δύσκολα αναπληρώνεται. Δεν είναι σίγουρο τι θα κάνει ο Ray Ozzie στο μέλλον, ο Steve Ballmer ανακοίνωσε ότι ο Ozzie θα μείνει στην εταιρεία όσο χρειαστεί για την περίοδο μετάβασης σε κάποιο νέο πρόσωπο που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.

Είναι θλιβερή η αποχώρηση του Ray Ozzie. Ο άνθρωπος που έβαλε την Microsoft στο παιχνίδι του cloud με το Azzure αποχωρεί από την εταιρεία αφήνοντας ένα μεγάλο κενό που σίγουρο το Redmond θα πληρώσει απέναντι στο Google και την Apple. Σίγουρα ο όραμα του Bill Gates στην θέση του Chief Software Architect ήταν μεγάλο αλλά μετά την αποχώρηση του η Microsoft έγινε πιο φιλική και ανοιχτή σε πολλά πράγματα, από το cloud μέχρι το open source λογισμικό.

Η Microsoft χωρίς τον Ozzie δεν θα είναι η ίδια, αν και πολλοί λένε ότι ο Ray Ozzie δεν ταίριαζε στην Microsoft. Θέλουμε εταιρείες που να τρώγονται μεταξύ τους ώστε εμείς οι απλοί χρήστες να απολαμβάνουμε τους καρπούς του ανταγωνισμού στις υπηρεσίες και τους τιμοκαταλόγους cloud services και όχι μόνο. Το στοίχημα τώρα για την Microsoft είναι αν βρει το πρόσωπο που θα πάρει την θέση του Chief Software Architect και θα εμφυσήσει όραμα στην εταιρεία για τα επόμενα χρόνια.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και για ποιούς λόγους ακούγεται στα πηγαδάκια ότι φεύγει;για να κάνουμε και λίγο κουτσομπολιο;δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος επιλέγει να φύγει απο μία τέτοια θέση;
    Θα αφιερώσει το χρόνο του στα συνεχές twitter updates;

    • Φεύγει γιατί απλά μπορεί να το κάνει ή για λόγους που δεν θα μάθουμε ποτέ. Δεν έχει σημασία αυτό. Το θέμα είναι τι θα κάνει η Microsoft και πότε θα το κάνει ώστε ο ανταγωνισμός να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο.

  2. Δεν πειράζει, θα πάω εγώ :P
    Πέρα από την πλάκα υπάρχουν μυαλά που μπορούν να φέρουν την αποστολή εις πέρας και η Microsoft το ανάλογο budget οπότε και δεν παίζει άγχος.

    • Αν υπάρχουν μυαλά θα έπρεπε να είχαν ανακοινώσει ένα όνομα ήδη. Το θέμα δεν είναι ο αντικαταστάτης ως πρόσωπο αλλά η έλλειψη ή η διακοπή του οράματος της Microsoft για το μέλλον. Μετά από 5 χρόνια ο Ozzie αποτελεί παρελθόν, εντάξει πάει. Τί θα γίνει όμως με αυτά που σχεδίαζε να υλοποιήσει στα επόμενα 5 χρόνια. Ο αντικαταστάτης του θα έχει τις ίδιες απόψεις ή όχι; Η Microsoft θα χάσει χρόνο ενώ το Google και η Apple θα ξεδιπλώνουν την στρατηγική τους.

Top

Show Buttons
Hide Buttons