Προειδοποιήσεις της Κίνας προς τη Microsoft

by George Polyzos • On 06-08-2014 • AT 9:11 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

microsoft-surface

 

Η Κίνα προειδοποίησε τη Microsoft ότι οποιαδήποτε προσπάθεια παρεμπόδισης της αντιμονοπωλιακής της πολιτικής θα αποτελούσε κακό προηγούμενο στις μεταξύ τους σχέσεις.

Η προειδοποίηση έρχεται στον απόηχο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις κινεζικές αρχές στα γραφεία της Microsoft επί κινεζικού εδάφους. Μετά τους ελέγχους η Κρατική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Εμπορίου (SAIC) της Κίνας δεν προέβη σε καμία δίωξη, ωστόσο ζητήθηκε από την αμερικανική εταιρεία να λειτουργεί με περισσότερη προσοχή.

Η δήλωση της SAIC έγινε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς το Reuters και σε αυτό ξεκαθαρίζεται ότι η Microsoft δεν θα πρέπει να εμποδίσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τις έρευνες που διεξάγονται στα πλαίσια ελέγχου για μονοπωλιακές πρακτικές. Μάλιστα, τονίζεται ότι η Microsoft «υποσχέθηκε να σεβαστεί τους κινεζικούς νόμους» και ότι «θα συνεργαστεί πλήρως».

Αιτία των ελέγχων είναι το γεγονός ότι οι κινεζικές αρχές θεωρούν ότι τα προϊόντα της Microsoft δεν συμβαδίζουν με τους κινεζικούς κανονισμούς συμβατότητας και γνησιότητας ηλεκτρονικών εγγράφων. Ουσιαστικά, οι αρχές δεν επιθυμούν να «εξαναγκάζονται» οι κινέζοι στη χρήση αποκλειστικά προϊόντων της Microsoft.

Επιπλέον, στην Κίνα υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διενεργούν πράξεις κατασκοπίας, χρησιμοποιώντας σαν όχημα τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Όπως ήταν φυσικό μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα η Microsoft δεν θα μπορούσε να παραμείνει στο απυρόβλητο.

Μέχρι σήμερα, το λειτουργικό σύστημα Windows 8 δεν είναι αποδεκτό στους υπολογιστές που χρησιμοποιεί το κινεζικό κράτος, ενώ ανάλογη είναι και η συμπεριφορά προς την υπηρεσία OneDrive.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons