Προβλήματα με το Gmail στην Κίνα

by Nikos Kaimakamis • On 29-12-2014 • AT 3:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

China-Gmail

Δυσκολίες φαίνεται πως αντιμετωπίζουν οι χρήστες mobile εφαρμογών που προσφέρουν πρόσβαση στο Gmail στην Κίνα, με την Google να δηλώνει ότι δεν ευθύνεται. 

Η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google έπαψε να λειτουργεί στην Κίνα, σύμφωνα με το Reuters, μετά από σειρά προβλημάτων που εμφάνιζε, ενώ οι κατηγορίες βαραίνουν τις πολιτικές προστασίας που εμφανίζεται να εφαρμόζει η Κίνα στο Internet.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ιστότοπος διασφάλισης της ελευθερίας των ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Κίνα, GreatFire.org, από την περασμένη Παρασκευή, ένας μεγάλος αριθμός διευθύνσεων του Google Mail φαίνεται να αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ή να μην είναι διαθέσιμος, ενώ οι κατηγορίες απευθύνονται προς την κινεζική Κυβέρνηση, η οποία εκτιμάται ότι αποσκοπεί στο να πλήξει την παρουσία της Google στην Κίνα.

Στο Transparency Report της Google εμφανίστηκε η πτώση της κυκλοφορίας προς τις διευθύνσεις της στην Κίνα. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Google αντιμετωπίζει προβλήματα στην Κίνα, καθώς από τον περασμένο Ιούνιο και έπειτα είχε αρχίσει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην παροχή των υπηρεσιών της.

Στην Κίνα υπάρχει ένας εξελιγμένος μηχανισμός ελέγχου και λογοκρισίας στο Internet, ο οποίος είναι γνωστός ως The Great Firewall, και εκτιμάται ότι είναι ο υπαίτιος για την δυσκολία πρόσβασης των κατόχων Gmail accounts στην Κίνα, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν κάποιο ψευδώνυμο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons