Πιο ενεργειακά αποδοτικά τα μελλοντικά chips της Samsung

by Nikos Kaimakamis • On 06-11-2017 • AT 11:00 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

H Samsung ξεκινά την κατασκευή των chips με αρχιτεκτονική 8 nm τα οποία θα είναι σημαντικά πιο ενεργειακά αποδοτικά από τους προκατόχους τους. 

Η αρχιτεκτονική των 8 nm θεωρείται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ της αρχιτεκτονικής των 7 nm που αποτελεί το στόχο των προσεχών μηνών και των chips με αρχιτεκτονική 10 nm που έχει ήδη παρουσιάσει η κορεάτικη εταιρεία. Η Samsung θέλει να ενσωματώσει το νέο chip με αρχιτεκτονική 8 nm στο επερχόμενο Galaxy S9, το οποίο και εκτιμάται ότι θα έχει πολύ βελτιωμένη απόδοση στη μπαταρία του, λόγω του νέου επεξεργαστή.

Σε σχέση με ένα chip της κατηγορίας των Low Power Plus (LPP), το νέο chip της Samsung θα καταλαμβάνει μειωμένο χώρο σε ποσοστό 10% στο εσωτερικό μίας συσκευής, ενώ κατά 10% μειωμένη θα είναι και η ενέργεια που θα καταναλώνει. Σύμφωνα με το Phone Arena, η Samsung θα ανακοινώσει σύντομα ένα χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα παρουσιάσει τα νέα chips που θα εξοπλίσουν τις μελλοντικές συσκευές της.

Τα chips με αρχιτεκτονική 8 nm που ετοιμάζει η Samsung αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2018, η Samsung αναμένεται να παρουσιάσει και τα πρώτα δείγματα γραφής της στην αρχιτεκτονική των 7 nm.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Top

Show Buttons
Hide Buttons