Παραδόσεις 6,4 εκατ. τηλεοράσεων 4K για το 2014

by George Polyzos • On 26-11-2014 • AT 5:19 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Home Electronics

LG_IFA_2014_4K_OLED_TV_Line_up

Έντονη αναζωογόνηση εμφανίζει η παγκόσμια αγορά τηλεοράσεων 4K, αφού κατά το τελευταίο τρίμηνο οι παραδόσεις αυξήθηκαν κατά 500%, σύμφωνα με έκθεση της Display Search.

Συνολικά, πάνω από 3 εκατομμύρια 4K/ Ultra HD τηλεοράσεις παραδόθηκαν από τις κατασκευάστριες εταιρείες στους διάφορους μεταπωλητές, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, οδηγώντας στην πρόβλεψη ότι οι συνολικές παραδόσεις για το 2014 θα «κλείσουν» στα 6,4 εκατομμύρια τηλεοράσεις.

Όπως σημειώνει το CNET η χώρα που οδηγεί τις εξελίξεις στη συγκεκριμένα αγορά είναι η Κίνα, στην οποία κατευθύνθηκε το 60% των παγκόσμιων παραδόσεων κατά το τελευταίο τρίμηνο. Οι αναλυτές της Display Search θεωρούν ότι οι παραδόσεις τηλεοράσεων 4K θα ανέβουν περαιτέρω καθώς θα συνεχιστεί ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών που θα οδηγήσει σε πτώση των τιμών, που με τη σειρά της θα αυξήσει τη ζήτηση.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, η Display Search τοποθετεί στην πρώτη θέση τη Samsung με μερίδιο 36%, ενώ ακολουθεί η LG Electronics με μερίδιο 15%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται μία κινεζική εταιρεία με παρουσία μόνο στην τοπική αγορά, η Hisense, με μερίδιο αγοράς 10%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Sony με ποσοστό 9% ενώ την πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών 4K τηλεοράσεων κλείνει άλλη μία κινεζική εταιρεία, η Changhong με μερίδιο 6%.

Η παραδόσεις τηλεοράσεων, συνολικά, γνώρισαν επίσης ετήσια άνοδο 4% κατά το γ’ τρίμηνο, με τη Βόρεια Αμερική, την Κίνα και την Ινδία να οδηγούν την κούρσα, σε αντίθεση με την αναιμική αύξηση του α’ εξαμήνου του έτους, μόλις κατά 1%.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons