Οι BMW του μέλλοντος θα έχουν Samsung tablets

by Nikos Kaimakamis • On 08-01-2015 • AT 4:27 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

ces2015_bmw

Η αυτοκίνηση αποτελεί ένα θέμα κεντρικού ενδιαφέροντος στην CES, με την BMW να παρουσιάζει τα σχέδια για τα οχήματα του όχι και τόσο μακρινού μέλλοντος. 

Η BMW παρουσίασε το Touch Command System, για τα μελλοντικά της οχήματα, το οποίο θα προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να χειρίζεται τις περισσότερες λειτουργίες του οχήματός του μέσα από ένα Samsung tablet που θα βρίσκεται στο σαλόνι του οχήματος. Το Android tablet θα έχει ως κεντρική οθόνη το μενού του συστήματος Touch Command, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να το χειριστεί και ως ένα αυτόνομο tablet με το λειτουργικό σύστημα της Google.

Ανανεωμένο είναι το σύστημα iDrive της BMW, το οποίο υποστηρίζει πλέον οθόνες αφής, μαζί με χειρονομίες, προκειμένου να εκτελούνται πιο εύκολα δεδομένες ενέργειες μέσα στο όχημα. Για παράδειγμα η κυκλική κίνηση με το δάχτυλο, μπορεί να δυναμώνει ή να χαμηλώνει την ένταση του ηχοσυστήματος.

Παράλληλα, στη CES, η BMW παρουσίασε τη δική της πρόταση στα αυτόνομα κινούμενα οχήματα, που δεν είναι άλλη από ένα ηλεκτρικό i3, το οποίο μπορούσε να παρκάρει μόνο του και να αποφύγει κάθε είδους σύγκρουση. Με τη χρήση ενός Asus ZenWatch, ο οδηγός μπορούσε να δώσει εντολές στο όχημα, όπως για παράδειγμα να παρκάρει, στοιχείο που μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι ταινίες του James Bond γίνονται πλέον… πραγματικότητα.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons