Η Nokia πουλάει λιγότερα Lumia smartphones και κινητά

by Stefanos Kofopoulos • On 23-01-2014 • AT 3:40 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Η Nokia πουλάει λιγότερα Lumia smartphones και κινητά

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Nokia δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση της δύσκολης πορείας των Lumia smartphones.

Nokia Lumia smartphones vs iPhone 5S και iPhone 5C

Λίγο πριν την εξαγορά από την Microsoft και μια ανάσα πριν το λογότυπο Nokia αποτελέσει παρελθόν στα smartphones όπως τα ξέρουμε σήμερα, οι Φινλανδοί ανακοίνωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2014 χωρίς όμως να ξεκαθαρίζουν τις πωλήσεις smartphones και featured phones. Το μόνο συμπέρασμα που μπορεί να βγει, αφού η Nokia αποφάσισε να μην ανακοινώσει νούμερα, είναι ότι οι πωλήσεις των Lumia smartphones μειώθηκαν σημαντικά το τελευταίο τρίμηνου του 2014 αλλά γενικά αυξήθηκαν μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012. Μεγάλο μέρος των κερδών της Nokia προέκυψε από τις δουλειές του Nokia Solutions and Networks.

Όταν η ίδια η Nokia αποκρύπτει τις πωλήσεις των Lumia smartphones και παράλληλα κυκλοφορούν “ειδήσεις” ότι τα Lumia ξεπερνάνε σε πωλήσεις τα iPhone σε δεκάδες χώρες, είναι να απορεί κανείς. Η Microsoft έχει πολύ δρόμο μπροστά της αν θέλει να δει τα Windows Phone 8 smartphones να κατακλύζουν τον κόσμο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μπορεί όπως λες να χρειάζεται πολύς δρόμος, αλλά μην θεωρούμε και προδιαγεγραμένη την πορεία ενός κορυφαίου brand στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας…

 2. Καταρχήν η Νοκια έχει πουλήσει περισσότερα κινητά το 2013, απ ότι το 2012, άρα ο τίτλος δεν έχει νόημα.
  Επίσης, τα ποσοστά των WP σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν διπλασιαστεί, την ίδια στιγμή που του iOS μειώνονται.
  Τέλος στα emerging markets, είναι λογικό που πουλά καλά (Lumia 520), καθώς απευθύνεται σε κοινό χαμηλότερου βιοτικού επιπέδου.

  • Όλα αυτά που λες λογικοφανή και θα τα πίστευα αν η Nokia έλεγε ότι πούλησε Χ Lumia και Y feature phones

   • The only thing that Nokia sold more is marketing.. Lumia Phones are crappy, Windows Phone is just not ready…

 3. Έχει διπλασιάσει τις πωλήσεις κινητών μεταξύ 2012-2013, χωρίς να αναφέρεται σε Lumia/άλλα.

 4. Oπως ειπαν κι αλλοι φιλοι η Νοκια υπερδιπλασιασε τις πωλησεις των Lumia (oxi γενικα ολων των κινητων της) Σχετικο ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟ update υπάρχει στο σαιτ του “The Verge”
  (http://tinyurl.com/pfc2vrs )

Top

Show Buttons
Hide Buttons