Τέλος εποχής για την Nokia, το ΔΣ εγκρίνει την εξαγορά από Microsoft

by Stefanos Kofopoulos • On 20-11-2013 • AT 11:21 am • 3 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Τέλος εποχής για την Nokia, το ΔΣ εγκρίνει την εξαγορά από Microsoft

Ιστορική στιγμή για την Nokia μετά πράσινο φως τους διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας για εξαγορά από την Microsoft. Με το 99% των μετόχων να συμφωνούν, η Microsoft θα αγοράσει την Nokia και την γραμμή παραγωγής κινητών και smartphones.

Η Ευρώπη χάνει μια μεγάλη εταιρεία με την εξαγορά της Nokia από την Microsoft. Το αναμενόμενο έγινε και η θεωρία συνωμοσίας για τον ρόλο του Stephen Elop στον ρόλο του CEO της Nokia επιβεβαιώθηκε. Η Microsoft θα αγοράσει την γραμμή παραγωγής, σχεδιασμού και πώλησης της Nokia ώστε να κατασκευάσει τα δικά της Lumia smartphones. Αν πρόσφατα αγοράσατε κάποιο Nokia Lumia smartphone, κρατήστε το. Είναι το τελευταίο μοντέλο με το λογότυπο Nokia.

Η ανακοίνωση της Nokia αναφέρει ότι περισσότερο από το 99% των ψήφων ενέκριναν την εξαγορά από την Microsoft. Μετά από 150 χρόνια η Nokia δεν κατάφερε να αλλάξει και να σωθεί αλλά να σπάσει σε κομμάτια και να πουληθεί. Η απώλεια για την Ευρώπη είναι μεγάλη και θα γίνει αισθητή τα επόμενα χρόνια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά δεν είναι και τόσο σοβαρά τα πράγματα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα δούμε φανταστικές συσκευές από την μικρομαλακη. Και μην ξεχνάμε ότι η ΝΟΚΙΑ θα συνεχίσει να ασχολείται με λογισμικά και από το 2016 θα μπορέσει να βγάλει κινητό (αν το θέλει) αν και νομίζω ότι η ΝΟΚΙΑ τώρα που θα ασχοληθεί με τις πατέντες και τα λογισμικά θα βγάλει πολύ χρήμα.

    • Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα για την Ευρώπη αλλά ΟΚ. Η Nokia θα μπορεί να βγάλει κινητό, τύπου feature phone, αλλά όχι smartphones.

  2. Και το νέο brand πώς θα λέγεται; Lumia αντί Nokia;

Top

Show Buttons
Hide Buttons