Νέο πρότυπο εικόνας BPG

by Nikos Kaimakamis • On 24-12-2014 • AT 5:47 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

bpg-image-format

To μέχρι σήμερα ευρέως διαδεδομένο πρότυπο εικόνας στο web είναι το jpg, αλλά ένα νέο φορμά, το BPG έρχεται να το αντικαταστήσει. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το BPG είναι ένα πρότυπο κωδικοποίησης εικόνας το οποίο θα προσφέρει την ποιότητα του JPEG, με την μισή ανάγκη σε όγκο. Το πρότυπο BPG σημαίνει Better Portable Graphics, δηλαδή καλύτερα φορητά γραφικά. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που θα γίνεται συμπίεση των εικόνων, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μειώνεται η ποιότητα, όπως συμβαίνει σε πολύ συμπιεσμένα αρχεία JPEG.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του προτύπου BPG είναι ότι μπορεί να υπάρχει έλλειψη φόντου, όπως συμβαίνει σε αρχεία της μορφής PNG, ενώ για να μπορούν να εμφανιστούν σε έναν δικτυακό τόπο, απαιτούν την ενσωμάτωση ενός decoder μεγέθους 55 ΚΒ, προκειμένου να μπορούν να προβληθούν σωστά.

Είναι δύσκολο να πει κανείς εάν θα καταφέρει το πρότυπο BPG να αντικαταστήσει το ευρέως διαδεδομένο JPEG, ειδικά εάν κανείς σκεφτεί ότι κάνει μια χαρά τη δουλειά του ικανοποιώντας τις ανάγκες που υπάρχουν στη διαδικτυακή προβολή εικόνων. Παρόλα αυτά, παραμένει μία ενδιαφέρουσα πρόταση την οποία ενδέχεται να συναντούμε ολοένα και συχνότερα στο μέλλον, δεδομένου ότι οι απαιτήσεις για συμπίεση δεδομένων και διατήρηση όσο το δυνατόν πιο καλής ποιότητας θα είναι αυξημένες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons