Ματσάτα από Φολέγανδρο

by Stefanos Kofopoulos • On 22-04-2007 • AT 2:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

misko logo

Η MISKO παρουσίασε μια νέα σειρά ζυμαρικών με σχήματα εμπνευσμένα από από την ελληνική τοπική παράδοση. Μαγείρεψα τα Ματσάτα από Φολέγανδρο και Λειριά από την Ήπειρο, με τα τελευταία να μην με εντυπωσιάζουν.

Τα Ματσάτα είναι φαρδυά μακαρόνια και η υπέροχη γεύση τους μου θύμισε έντονα ζυμαρικά χωριού σε αντίθεση με τα Λειριά που παρά το ιδιαίτερα περίεργο σχήμα μου φάνηκαν απλά μακαρόνια. Κάθε συσκευασία έχει μια προτινόμενη συνταγή για κάθε τύπο ζυμαρικών. Στην περίπτωση των Ματσάτα φαίνεται πως ο κόκορας είναι ιδανική συντροφιά, κάτι που φυσικά δεν μπήκα στον κόπο να δοκιμάσω αφού περίμενα μόνο 12 λεπτά μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια.

Μου έκανε εντύπωση ότι παρά το γεγονός προώθησης γεύσεων για τις νέες σάλτσες MISKO στην ίδια συσκευασία οι οδηγίες βρασμού για τα Ματσάτα καταλήγουν ως εξής: “Σουρώνετε και σερβίρετε με την σάλτσα που προτιμάτε”. Σχετικά με τις σάλτσες της εταιρείας, οι συσκευασίες έχουν μια μικρή τετράγωνη περιοχή που κόβεται και χαρίζει 3 πόντους για κάποιο σκοπό που δεν έγινε κατανοητός.

Για όσους ενδιαφέρονται η συνταγή για Ματσάτα και Κόκορα με κόκκινο κρασί ακολουθεί. Δεν την δοκίμασα, δεν γνωρίζω το αποτέλεσμα και όση ώρα πληκτρολογούσα διαπίστωσα ότι υπάρχουν “κενά” που θα δημιουργήσουν απορίες σε έναν αρχάριος στην προετοιμασία τέτοιων πιάτων… όπως εγώ.

Συστατικά

500 γρ Ματσάτα MISKO

1 κόκορας

4 σκελ. σκόρδο

200 γρ. κρεμμύδια

400 γρ. χυμός τομάτας

100 γρ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί

Κεφαλοτύρι τριμμένο

Γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα, δάφνη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε κομμάτια τον κόκορα και τον μαρινάρετε για 10 – 12 ώρες, όπως γίνεται στην Φολέγανδρο, μαζί με το κρασί τα κρεμμύδια κομμένα, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά

Τηγανίζετε ελαφρά στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να ροδίσουν

Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάδας για να τσιγαριστούν

Προσθέτετε το χυμό τομάτας και αφήνετε στη φωτιά για 10 – 15 λεπτά

Προσθέτε τη σάλτσα της μαρινάδας μαζί με τα μπαχαρικά της, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσει ο κόκορας και δέσει η σάλτσα

Βράζετε τα Ματσάτα, τα στραγγίζετε και τα προσθέτετε στην κατσαρόλα αφού προηγουμένως έχετε αφαιρέσει τα κομμάτια του κόκορα

Αφήνετε να απορροφήσουν τη σάλτσα και στη συνέχεια σερβίρετε με τον κόκορα και φρεσκοτριμμένο κεφαλοτύρι

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons